Abdul-Rahman Hossam, 23 årig egyptisk politiker, fik en rundvisning i det danske demokrati på valgdagen af Jørgen Poulsen, Rungsted. Foto: Morten Timm

Abdul-Rahman Hossam, 23 årig egyptisk politiker, fik en rundvisning i det danske demokrati på valgdagen af Jørgen Poulsen, Rungsted. Foto: Morten Timm

Abdul-Rahman tog temperaturen på demokratiet i Hørsholm

23-årig egyptisk politiker kiggede Hørsholms valghandling efter i kortene, inden han vender hjem og skal være til det første rigtige demokratiske valg i årtier i Egypten

Af
Morten Timm

Morten Timm

For et halvt år siden stod han midt på Tharirpladsen i Kairo, hvor han sammen med sine forældre og fire søskende havde slået telt op.

Torsdag den 15. september var 23-årige Abdul-Rahman Hossam på besøg i Danmark for at samle nyttig viden om den demokratiske proces i Danmark.

Selv er den unge egyptiske politiker nu aktiv for Freedom and Justice Party, et af de mange nye partier, som er opstået i kølvandet på revolutionen i Ægypten.

"Jeg har været meget glad for at kunne følge valget i Danmark og her i Hørsholm. Det er fantastisk at se, hvordan så mange partier kan enes, og hvor let det faktisk er for danskerne at stemme," fortæller Abdul-Rahman Hossam.

Rundtur i Hørsholm

Undervejs har han interviewet vælgere på valgstederne i Hørsholm og besøgt både Rungsted Gymnasium og NGG, fået rundvisning på Hørsholm Rådhus af borgmester Morten Slotved, inden han sluttede valgdagen af på Christiansborg.

Som vært og guide havde Abdul-Rahmann Hossam tidligere Røde Kors-generalsekretær Jørgen Poulsen, hvor han også har boet under sit ophold.

Hængelås på valget

Hans eneste undren over det danske valgsystem var stemmeurnerne, som de fleste steder er lukket med en hængelås, hvor man jo reelt ikke kan se om den har været åbnet ulovligt under valghandlingen.

Han mener, at det ville være mere sikkert med en rigtig forsegling.

Sammen med 10 andre politikere var Abdul-Rahmann inviteret til Danmark af DIPD, det nyoprettede institut for flerpartisamarbejde, som har til opgave at hjælpe med at opbygningen af demokratiske politiske partier i verden.

Til november er der valg i Egypten, og her står Freedom and Justice Party på stemmesedlen.

Publiceret 21 September 2011 12:15

SENESTE TV