Lamaerne har fået nyt hjem

Bo Grønt Havecenter fem lamaer skal flytte til fold i Humlebæk, og her vil man stadig kunne komme forbi og se på dem

Af
Morten Timm

Morten Timm

Efterlysningen i Ugebladet af et nyt hjem til Bo Grønts fem lamaer gav hurtig pote for planteskole-ejer Peter Martinussen.

Og her i løbet af januar kan han overdrage de fem dyr til restauratør, kok og gårdejer Mike A. Jørgensen, der allerede nu har en fold klar på Hørsholmvej i Humlebæk, hvor der tidligere har gået kvæg, og hvor folk stadig kan besøge dem.

Lamaer skal avle

Han skal dog lige have bygget et bedre læskur til lamaerne, så er han klar til at hente dem.

"Jeg har tidligere haft kvæg, og det har jeg været meget glad for. Jeg synes, at det er sjovt med sådanne dyr, og jeg er interesseret i, at de har det godt og lever i naturlige forhold, men jeg regner da også med, at vi skal avle på dem og deraf også slagte nogle," fortæller Mike A. Jørgensen.

For et år siden flyttede han til en lille herregård på Midtsjælland, hvorfra han driver cateringfirmaet Greenfield, men har tidligere haft restaurant på Lerbækgaard og drevet Nautilus i Vedbæk Havn og Gæstehuset på Gl. Holtegaard.

De fem lamer hos Bo Grønt - fire hopper og en hingst - kan nu snart se frem til at flytte til Humlebæk.

De fem lamer hos Bo Grønt - fire hopper og en hingst - kan nu snart se frem til at flytte til Humlebæk.

Godt dyreliv

Selv om han er nu er rykket til Midtsjælland, så har han en fast aftale med sin nabo John, der også har heste, om at passe og fodre lamaerne i det daglige.

"Det vigtigste er, at dyrene har det godt. Og så er det et område, hvor man også skal naturpleje. Endelig kan de her stadig være til glæde for folk, der kan komme forbi og kigge," fortæller Mike A. Jørgensen, der også godt kunne tænke sig andre lidt utraditionelle dyr i de i alt fire folde, han har på grunden i Humlebæk.

Otte henvendelser

Bo Grønt-ejer Peter Martinussen er glad for løsningen, men er i det hele taget overrasket over den interesse folk har vist ham.

"Vi har fået otte henvendelser - og så langt væk som fra Langeland. Men jeg tror, at lamaerne vil få det godt hos Mike, der også havde mulighed for at have alle fem," siger Peter Martinussen, der har måttet skille sig af med lamaerne, fordi den kommende udvidelse af motorvejen ikke efterlader nok plads til dyrene.

null

Publiceret 02 January 2012 11:15

SENESTE TV