Kronprins Jarlov skal afløse Barfoed

Den unge konservative politiker er klar til at rykke ind i Hørsholm som partiets ny folketingskandidat

Af
Morten Timm

Morten Timm

Onsdag aften vælges Rasmus Jarlov efter al sandsynlighed som ny folketingskandidat i den lokale Fredensborg-kreds.
Den 34-årige politiker står uden modkandidater til partiets opstillingsmøde, hvor det er arven efter partiformand Lars Barfoed, der skal løftes.
Barfoed meddelte i december, at han rykker sit kandidatur til Frederiksberg.
De lokale konservative holder opstillingsmøde og der er ingen modkandidater. Jarlov overtager dermed partileder Lars Barfoeds kreds efter, at Barfoed er rykket til Frederiksberg.

Nedtur kostede

"Jeg håber, de lokale konservative medlemmer vil vælge mig til kandidat, og så glæder jeg mig rigtigt meget til gøre mig gældende i Nordsjælland, som er det område af Danmark, hvor konservatismen traditionelt har stået stærkest," siger Rasmus Jarlov forud for opstillingsmødet.
Jarlov har tidligere siddet halvandet år i Folketinget, men på trods af et personligt godt resultat med 3400 personlige stemmer kostede partiets generelle nedtur ved det seneste folketingsvalg ham dog pladsen.

Klassisk konservativ

Han beskriver sig selv som en klassisk konservative, der lægger vægt på 'fædreland, frihed og socialt ansvar'.
Han har tidligere arbejdet seks år i Novo Nordisk, og er i dag gruppeformand for Konservative i Københavns Borgerrepræsentation.
"Jeg er borgerlig, så jeg kæmper for frihed til, at man kan leve sit liv, som man vil, og der er intet, som ligger mig mere på sinde end at få reduceret størrelsen af den offentlige sektor. Men jeg er ikke liberal, så jeg lægger også meget stor vægt på, at Danmark ikke bare er en virksomhed, hvor vi skal tjene penge, men også har et nationalt fællesskab, hvor vi passer godt på vores svageste og på vores kultur og historie," siger Rasmus Jarlov.
Opstillingsmødet afholdes onsdag kl. 19.30 på Det gamle Rådhus, Rungstedvej 1.

null

Publiceret 27 March 2012 16:00

SENESTE TV