Fra sidste års Tour de Hørsholm.

Fra sidste års Tour de Hørsholm.

Nu skal cyklerne smøres til hele familiens cykelløb

Søndag afholdes der for femte gang cykelløbet Tour de Hørsholm. I år er der ny rute

Børn, forældre, bedsteforældre og sågar oldeforældre har de sidste fem år deltaget i cykelløbet Tour de Hørsholm, der søndag afholdes for femte gang. Cykelløbet er på 20.5 kilometer, og i år er der en helt ny rute, der blandt andet fører deltagerne forbi Usserød Å. "Mange kender ikke det område," fortæller Niels Møller fra Hørsholm Seniorråd, som er leder af arrangementet.

Sundhed og samvær

Sidste år deltog godt 153 mennesker i cykelløbet, hvoraf de 60 var børn. Det handler ikke om at vinde, men om sundhed og samvær. "Det er et familieløb, som fremmer sundhed og samvær, og som også markerer Hørsholm som cykelby," siger Niels Møller.

Ruten til Tour de Hørsholm er ny i år og går blandt andet forbi Usserød Å.

Ruten til Tour de Hørsholm er ny i år og går blandt andet forbi Usserød Å.

Familie snuppede præmier

Alle deltagere får en gul t-shirt, og i år er der to præmier på 1000 kroner til børnene udover de mange andre gevinster fra lokale sponsorer, der foregår via lodtrækning. "Sidste år vandt en familie fra Nivå fire store gevinster," fortæller Niels Møller. Der er pitstop ved Stadion, hvor medarbejdere fra Dalgaard SuperBest står klar med frugt og vand. Cykelløbet begynder klokken 9.30 på Ridebanen overfor Hørsholms tidligere rådhus. Det koster 50 kroner for voksne og 20 kroner for børn. Man kan købe billetter hos kiosken i SuperBest Rungsted og hos kiosken i Dalgaard SuperBest, men også i teltet på Ridebanen på selve dagen. Cykelløbet arrangeres af Hørsholm Seniorråd og Hørsholm Senior Idræt i samarbejde med kommunens Sundhedsudvalg.

Publiceret 11 June 2012 18:00