Hørsholms havemand fylder 50 år

Torsdag den 14. juni fylder planteskoleejer Peter Martinussen 50 år

Peter Martinussen, ejer af planteskolen Bo Grønt Høsterkøb, er femte generationsgartner på sin fars side. Som ung havde han dog aldrig tænkt sig at gå i fædrenes spor.
"Efter 10. klasse gik jeg på Vordingborg Gymnasium, fordi jeg gerne ville være hortonom. Det sidste, jeg ville være, var gartner. Jeg blev hurtig klar over, at jeg ikke kunne få en eksamen, der ville være god nok til at blive optaget på hortonomstudiet, så jeg ville droppe ud af gymnasiet allerede efter tre uger. Mine forældres betingelse var bare, at jeg skulle have en læreplads, inden jeg gik ud.," fortæller Peter Martinussen.

Læreplads på planteskole

Af nød og fordi han altid kunne blive noget andet, fik han en læreplads på Flemmings Planteskole i Ugledige på Sydsjælland. Efter to år blev hans anden læreplads Vonge Planteskole ved Give i Midtjylland. Skoleopholdet var på Vilvorde, da skolen lå på Tølløse slot.
Efter endt eksamen rejste Peter Martinussen til England, hvor han arbejdede på en større planteskole med havecenter i Nordengland i et halvt år. Herefter arbejdede han i kortere perioder på forskellige planteskoler på Sjælland, hvorefter han var forbi Højmarken Havecenter i Hørsholm.
I foråret 1984 blev Peter Martinussen ansat som sælger på Gunnar Christensens Planteskole i Fjenneslev. Her var Peter Martinussen med til at lave et koncept, hvor de leverede flotte planter i små mængder én gang om ugen. Et koncept, der stadig holder, og som ifølge Peter Martinussen har gjort planteskolen til en af de bedste i Danmark.

Købte planteskole

Efter godt tre år blev Peter Martinussen tilbudt at købe Høsterkøb Planteskole. Et tilbud han ikke kunne sige nej til. Selv om han ikke kunne lave et budget, der kunne vise, at der kunne tjenes nok penge til at betale terminerne, blev Høsterkøb Planteskole købt den 1. december 1987.
"Ved at arbejde hårdt og ved at geninvestere næsten alle pengene lykkedes det os at få skabt et ganske fornuftigt havecenter med produkter af en god kvalitet og med god rådgivning," fortæller Peter Martinussen.
Planteskolen beskæftiger i dag omkring 25 medarbejdere. Desuden er Peter Martinussen med i Bo Grønt Ny Kalundborg Havecenter og står bag internetshoppen Gardenshop.dk.

Reception på dagen

Igennem 16 år var Peter Martinussen med i Danske Havecentres bestyrelse og gennem 14 år desuden i Bo Grønts bestyrelse, heraf tre år som næstformand og et år som formand. Han har beklædt stribevis af udvalgsposter i Bo Grønt.
Peter Martinussen er også idémanden bag "Green Garden," som er en produktserie af frø, løg, gødning og jordprodukter i eksklusivt kvalitet, der sælges i 250 havecentre i Skandinavien.
Der afholdes stor fødselsdagsreception på planteskolen den 14. juni fra kl. 14-18 med god vin og mad for alle kunder og forretningsforbindelser.
Se den store fødselsdagsannonce i Ugebladet HER

Publiceret 13 June 2012 10:30

SENESTE TV