Bestyrelsen anno april 2012: Mads Barslund med Jens Hage i hånden Erling Madsen Marianne Albjerg og Dorrit Noldus-Nilsen.

Bestyrelsen anno april 2012: Mads Barslund med Jens Hage i hånden Erling Madsen Marianne Albjerg og Dorrit Noldus-Nilsen.

Vikingerne tager temperaturen

De næste seks uger sætter Hørsholm-Rungsted Vikingelaug Rungsted på TV2s vejr- og vandkort

Når det er sommer, handler det i høj grad om badevandets temperatur.
Og når TV2 Vejret har brug for temperaturen ved Rungsted Badestrand, hvem ringer de så til end den lokale helårsbaderforening Hørsholm-Rungsted Vikingelaug.
"Vi prøver at dække hele Danmark med vores Badevandspatrulje og mangler Rungsted Kyst på vores badevandskort," lød opfordringen fra produktionsleder Lisa Tomlinson fra TV2 Vejret ifølge Vikingelauget.
Måler vand hver dag
Det kunne vikingerne ikke sige nej til, og derfor sætter vikingerne hver dag Rungsted på vejr- og vandkortet på vejret.tv2.dk fra lørdag den 30. juni til 12. august
"Vi har i forvejen i årevis målt temperaturen hver morgen året rundt, så det er fint at vi kan dele den med resten af landet. Og da vi netop har indviet vores nye badebro, er det jo fornemt, at den nu ophøjes til ' målestation' ," siger Knud Limschou.
Han er overmålerformand for vikingelaugets Vandtemperaturudvalg, hvis øvrige medlemmer undermålerne Gina Jensen og Søren Søndergaard vil bistå med målingerne.
Den daglige morgentemperatur kan findes på et skilt udenfor vikingernes vinterpalads ved Rungsted Badestrand.

Publiceret 29 June 2012 07:00