Der er udarbejdet udkast til tre modeller for bymidte-arealet på 4.500 m². Her er det model 3 med parkering på taget.

Der er udarbejdet udkast til tre modeller for bymidte-arealet på 4.500 m². Her er det model 3 med parkering på taget.

Vejen banet for varehus-investorer i bymidten

Hørsholm Kommunalbestyrelse sætter bymidte-areal til salg til nyt supermarked på op til 3.500 m² i den sydlige del af gågaden. Det sker for at tiltrække mere handel

Af
Morten Timm

Morten Timm

En dagligvarebutik på op til 3500 m² i et attraktivt byggeri i den sydlige ende af gågaden skal tiltrække kunder og skabe mere liv i Hørsholm Bymidte.
Det er baggrunden for, at et flertal i Hørsholm Kommunalbestyrelse mandag aften vedtog at udbyde et areal i den sydlige del af gågaden omkring Hovedgaden 31 og hjørnet af Kammerrådensvej og Rungstedvej.
Det er anden gang, Hørsholm Kommune nu forsøger sig med et udbud for arealet. For to år siden måtte man dog opgive salget, da det eneste projekt, der blev afleveret slet ikke levede op til kravene i udbudsmateriaelt.

Tredobling af butiksareal

Den afgørende forskel for det nye udbud er, at der nu kan opføres en dagligvarebutik på op til 3.500 m² mod tidligere 1.200 m².
Samt kan arealet bebygges med op til 4.500 m² med mulighed for supermarked, boliger eller erhverv. Desuden bliver der mulighed for at etablere parkering på taget af det nye byggeri, hvis det passer ind bybilledet.
"Jeg er glad for, at vi nu sætter gang i udbuddet af arealet i gågaden. Et supermarked på op til 3.500 m² vil tiltrække mange kunder og skabe mere liv og aktivitet i den sydlige del af gågaden til glæde for borgerne og de handlende," siger borgmester Morten Slotved (K).

Nok forretninger i byen

Kun SF's Lars Iversen og DF's Gitte Burchard stemte imod udbuddet.
"Jeg tror ikke en døjt på det her. Det er en genoplivningsforsøg for at redde 10 forretninger, men uden at man tager højde for markedskræfterne," sagde Lars Iversen.
Gitte Burchard understregede, at der ikke mangler forretningskapacitet i Hørsholm.
"Det vi mangler er private udlejnings- eller ejerboliger til ressourcestærke børnefamilier. Se hvordan det er gået i Birkerød Bygåde med to varehuse uden at det er lykkedes at vende udviklingen," sagde hun.
Modsat frygter De Radikales Henrik Klitgaard, at uden denne butiksudvikling, vil Hørsholmborgerne køre ud af Hørsholm for at handle - og så mister de eksisterende forretninger omsætning.
Forud for kommunalbestyrelsens beslutning er udarbejdet en detailhandelsundersøgelse, der viser, at et supermarked i den sydlige ende af gågaden er den bedste måde at skabe sammenhæng og aktivitet i hele gaden.
"Vi har lyttet til markedet, og det står klart, at der eksisterer et stærkt ønske om, at vi giver mulighed for, at der kan etableres en ankerbutik, der kan trække kunder til denne del af gågaden," siger Morten Slotved.

Byggestart i 2015

Med 3.500 m² mener både Konservative og Venstre, at alt er muligt for en developer, selv om de imidlertid ikke tror på et projekt på det fulde butiksareal.
En køber til arealet forventes at være fundet i efteråret 2013. Herefter går kommunen i gang med at lave en lokalplan for området, så byggeriet kan gå i gang i foråret 2015.

Publiceret 28 November 2012 11:45