Lågegydebroen ved Kokkedal Station er nu belagt med asfalt, og kan nu åbnes for trafik. Foto: Steen Tue Bjerborg

Lågegydebroen ved Kokkedal Station er nu belagt med asfalt, og kan nu åbnes for trafik. Foto: Steen Tue Bjerborg

Den nye Lågegyde-bro indvies og åbnes mandag

Så forenes Hørsholm- og Kokkedalborgere på tværs af Kystbanen. På mandag den 3. december kl. 11 indvies broen nemlig på Lågegyde over Kystbanen ved Kokkedal Station.
Børn fra børnehaven Troldekrogen klipper snoren over, og der er gratis pølser og sodavand til alle, og det er Gågadens nye pølsemand, Jacob Schulze, der står for serveringen.
Den nye bro har været undervejs siden april, hvor den gamle bro blev revet ned.
Det har været et stort og omfattende arbejde, som i sin sidste fase stødte på forhindringer, der betød et par ugers forsinkelse. Heldigvis er den sidste del af arbejdet skredet planmæssigt frem, så broen er klar til at blive taget i brug på mandag.
"Vi har arbejdet på højtryk for at få den nye bro færdig til starten af december. Der er blevet lagt asfalt på selve broen og på tilkørselsramperne, og vi har etableret kantsten og opsat autoværn. Vi glæder os til at tage broen i brug på mandag, så vejtrafikanterne igen kan komme nemt over banen," siger Banedanmarks projektleder Gitte Aaskov Laursen.

Den nye Lågegydebro har to kørebaner samt cykelsti og fortov i begge retninger. Udover den nye tidssvarende bro er der også sket andre forbedringer af veje og stier omkring Kokkedal Station.
Lågegyde er blevet omlagt og moderniseret, der er anlagt cykelsti, rundkørsel og en permanent vej til plejecentret Louiselund. Tilsammen giver det en langt bedre afvikling af trafikken og tilgodeser trafiksikkerheden ikke mindst for de bløde trafikanter.
"Vej- og broarbejdet har gjort hverdagen besværlig - især for dem, der bor i området eller dagligt benytter Lågegydebroen. Heldigvis har mange borgere udvist stor forståelse for de gener, som anlægsarbejderne har medført. Og når vi nu er ved at være helt i mål, glæder jeg mig over de store forbedringer, som vil komme Hørsholms borgere til gavn i mange år fremover," siger Peter Antonsen (T), formand for Miljø- og Planlægningsudvalget.

null

Publiceret 30 November 2012 08:15