Verdens tredjeældste forskerpark fylder 50

Forskerparken Scion DTU markerer jubilæumsdagen på osndag med en international konference 'Open Innovation' i Søhuset med 250 gæster fra ind- og udland

Af
Morten Timm

Morten Timm

Det var Danmarks første forskerpark og verdens tredjeældste af sin slags.
På onsdag den 12. december er det 50 år siden forskerparken i Hørsholm Scion DTU blev etableret, og forskerparken kan se tilbage på 50 år som ramme for unikt samarbejde mellem universitet og erhvervsliv.
Jubilæumsdagen bruges dog til at pege fremad med en international konference om 'Open Innovation' – et indsatsområde som bliver vigtigere og vigtigere for virksomheder, hvis de fortsat skal være konkurrencedygtige.
"Vores 50 års fødselsdag er ikke bare mærkedag for os. Vi ser det som en anledning til at kickstarte de næste 50 år, og derfor kigger vi fremad på de virksomheder, produkter og ideer, som Danmark skal leve af; men ligeså vigtigt, hvordan et innovativt økosystem kan understøtte denne udvikling," siger Steen Donner, adm. direktør for Scion DTU.

Fusion i 2004

Det var Danmarks teknisk-videnskabelige Forskningsråd, der 12. december 1962 etablerede Forskningscentret ved Hørsholm, som verdens blot tredje forskerpark. Det nuværende Scion DTU blev til i 2004 efter en fusion mellem Forskningscentret og DTU.
Det betyder, at der nu sammenlagt rådes over 200.000 etagemeter i Hørsholm, på DTU Campus i Lyngby og forskerparken COBIS i København, og de huser 200 videnintensive virksomheder med knapt 4000 medarbejdere.

Istedrødgaard, som var en af de gårde, der blev opkøbt og hvis jorde i dag udgør store dele af forskerparken.

Istedrødgaard, som var en af de gårde, der blev opkøbt og hvis jorde i dag udgør store dele af forskerparken.

Deler hemmeligheder

50 års jubilæet fejres som nævnt med en international konference om Open Innovation i Søhuset i Hørsholm, hvor 250 gæster fra ind- og udland samles til en dag i innovationens tegn.
Blandt andet optræder repræsentanter fra Lego, Philips og Procter & Gamble for at give deres bud på, hvordan danske virksomheder i fremtiden kan blive bedre til at skabe vækst gennem åben innovation.
"Hvis danske virksomheder i fremtiden skal have succes, så skal de dele og udvikle forretningsidéer med andre, og dermed komme på markedet både hurtigere og mere målrettet. Det arbejder man allerede med i andre dele af verden og i visse større koncerner som fx LEGO, der også taler på konferencen," siger Steen Donner.

Steen Donner, adm. direktør for Scion DTU.

Steen Donner, adm. direktør for Scion DTU.

Førende forskerpark

Scion DTU er i dag førende i Danmark i arbejdet med at bringe universitetsmiljøet og erhvervslivet sammen. Målet er populært at understøtte gode ideer, så de bliver til forretning.
"Vi udgør i samarbejde med vores partnere og mange virksomheder et unikt innovativt økosystem, hvor både mindre og større danske virksomheder, universitet og ikke mindst udenlandske aktører hver dag gør ideer og ny teknologi til levedygtige produkter og virksomheder," siger Steen Donner.

Om Scion DTU

* Nogle af de største samarbejdspartnere for Scion DTU er Chr. Hansen, ALK Abello og selvfølgelig DTU.

* Scion DTU giver adgang til bygningsfaciliteter, services, rådgivning og faglige netværk.

* Udover udlejning af højteknologiske laboratoriebygninger og kontorfaciliteter samarbejder Scion DTU med en lang række partnere i ind- og udland, for at sikre de optimale rammer kunderne.

Publiceret 10 December 2012 09:15

SENESTE TV