GardenShop hædret som årets virksomhed

Havecentret GardenShop blev mandag hædret for deres indsats for at hjælpe langtidsledige tilbage til arbejdsmarkedet

Af
Af Marie Gribel Vorum

kåring Æren som 'Årets virksomhed' i Rudersdal tilfaldt GardenShop Høsterkøb for deres store indsats for at hjælpe kommunens langtidsledige tilbage på arbejdsmarkedet. "GardenShop har virkelig levet op til intentionerne om en social arbejdsplads, og de har medarbejdere som udviser en høj grad af empati og tager sig kærligt af kommunens langtidsledige, som bliver hjulpet godt i gang på arbejdsmarkedet," sagde Benny Würtz, formand for Det Lokale Beskæftigelsesråd i Rudersdal Kommune, da han mandag overrakte prisen som 'Årets virksomhed' til GardenShops ejer, Peter Martinussen. Hvert år udvælger Rudelsdal Kommune en virksomhed som har gjort en indsats ud over det sædvanlige og forventelige for borgerne og kommunen.

Fra sygedagpenge til job

GardenShop Høsterkøb har i øjeblikket fire ansatte, som er blevet ansat i havecentret på almindelige vilkår, efter at de har været igennem et revalideringsforløb. En af dem er Kasper Skovgaard, der tidligere var på sygedagpenge i 4-5 år. "Det har betydet utroligt meget for mig at komme hertil. De har erfaring med at arbejde sammen med mennesker med psykiske og fysiske udfordringer, og de vil gerne tage de hensyn, det kræver. Her er et virkelig godt og rummeligt arbejdsklima, og så er det jo godt for sjælen at arbejde med naturen og være udendørs," siger han.

Gensidig glæde

GardenShops ejer, Peter Martinussen, er stolt over udnævnelsen og glad for, at Rudersdal Kommune anerkender deres arbejde. " Vi føler en meget stor glæde ved at opleve, hvordan medarbejdere, der er kommet til os med meget lavt selvværd efter at have mødt mange nederlag på arbejdsmarkedet og i systemet, i løbet af kort tid får overskuddet og arbejdsglæden tilbage," siger han og fortæller, at de faktisk er bedst til at tage sig af de svageste langtidsledige. "Hvis man giver dem en chance, så griber langt de fleste den og udvikler sig meget." To af de fastansatte i GardenShop Høsterkøb har uddannet sig gennem en mentorordning, så de er godt rustet til at hjælpe de langtidsledige borgere i gang, og virksomheden gør også meget ud af at hjælpe dem videre i andre job.

null

Publiceret 07 March 2013 14:30

SENESTE TV