KDY og Nokken med 40 hotelværelser. Arkitekt Claus Francke har skabt et projekt for et 'Nyt Nokken', som han håber at finde investorer til.

KDY og Nokken med 40 hotelværelser. Arkitekt Claus Francke har skabt et projekt for et 'Nyt Nokken', som han håber at finde investorer til.

Lokal arkitekt vil udvide Nokken med hotel

Rungsted Havn mangler værelser til overnatning, mener Rungsted-arkitekten Claus Francke, der har tegnet et hotelprojekt på Nokken. Nu satser han på at kunne tiltrække investorer

Af
Morten Timm

Morten Timm

Rungsted Havn byder på masser af liv, atmosfære, restauranter, butikker og en fantastisk udsigt, men den lokale arkitekt Claus Francke med tegnestue i Hørsholm, mener, at der mangler noget afgørende.
"Jeg har i mange år synes, at det ville være perfekt, hvis der var mulighed for at overnatte på havnen, fx i forbindelse med selskaber i KDYs lokaler i og ved Nokken," siger Claus Francke.
Derfor satte han sig for et par år til tegnebordet og lavede en udvidelse af Nokken-ejendommen med 40 værelser, som han tænker kunne drives som hotel sammen med Nokken-restauranten. Han præsenterede projektet første gang i 2011 for Kongelig Dansk Yachtklub (KDY), der ejer hele bygningen med Nokken, men finanskrisen har hidtil afholdt den lokale arkitekt for at gå videre med planerne.

Kan ikke være det bekendt

Nu vurderer han imidlertid, at tiden er inde til at lufte projektet og forhåbentlig kunne vække interessen hos en eller flere investorer, så der kan være med til at sætte skub i projektet, han har døbt 'Nyt Nokken'.
"Der må gerne ske noget. Det er nok en provokation, men vi kan ikke være det bekendt længere. I dag mener jeg, at Nokken som bygning fremstår nedslidt og selve adkomsten er trist og uindbydende. Derfor håber jeg, at der er nogen lokalt, som kan se mulighederne og vil være med på idéen," slår Claus Francke fast.
Han fortsætter:
"Hele hovedideen har været at indtænke en hotelfunktion, der vil være en opgradering af alle husets øvrige faciliteter. Samtidig vil jeg gerne have hele ejendommen til at byde velkommen med en pæn port og være et attraktivt bygningsmiljø på havnen".

Claus Francke vil ikke ændre på arkitekturen på Nokken, men udvide bebyggelsen og opgradere den.

Claus Francke vil ikke ændre på arkitekturen på Nokken, men udvide bebyggelsen og opgradere den.

Til alle verdenshjørner

De 40 hotelværelser, der tænkes at lægge på et mellemklasseniveau, opføres i to plan, og de øverste værelser får udgang til en stor terrasse, der går ud til alle verdenshjørner.
Francke vil ikke lave om på ejendommens arkitektur, men udelukkende tilføre noget til ejendommen samt renovere med isolering, facadebeklædning plus indtænke grøn energi som fx solpaneler.
Arkitekten anslår, at projektet vil kunne realiseres for 25-30 millioner kroner. Hos KDY er adm. direktør Anders Kristensen enig med Claus Francke i, at der trænger til at ske noget med KDYs hus og faciliteter.

KDY vurderer

"Vi går selv med tanker om, hvad der skal ske og har haft drøftelser med investorer og Rungsted Havn, der ejer grunden," siger Anders Kristensen.
Han finder hotelprojektet meget interessant, men tror umiddelbart, at det bliver svært at finde investorer og det kan blive rentabelt.
"Men jeg vil ikke afskrive det, selv om det i første omgang ikke var det, vi lige gik efter. Vi har Danmarks største ungdomsafdeling indenfor sejlsport, men har nok de dårligste og utidssvarende faciliteter. Derfor er vi i gang med at overveje fremtiden," fastslår KDY-direktøren.
"Vores udfordring er, at vi er en sejlklub og ikke et ejendomsselskab. Derfor kigger vi nok mest efter muligheden for at få investorer til at købe ejendommen og skabe de rigtige faciliteter, hvorefter vi kan leje os ind. Der er dog knast, at vi ejer ejendommen, men bor på lejet grund," forklarer Anders Kristensen.
Derudover skal der også kigges på lokalplanen, så det bliver ikke lige i morgen, at KDY træffer en afgørelsen, understreger han.

null

Publiceret 25 June 2013 09:00