Fest og farver. Rungsted Havn lægger fra land med en todages havnefest lørdag og søndag den 24. og 25. august, hvor der udover god stemning bydes på masser af aktiviteter og oplevelser i Danmarks tredjestørste lystbådehavn.

Fest og farver. Rungsted Havn lægger fra land med en todages havnefest lørdag og søndag den 24. og 25. august, hvor der udover god stemning bydes på masser af aktiviteter og oplevelser i Danmarks tredjestørste lystbådehavn.

Rungsted Havn klar med kæmpe havnefest

Arrangørerne håber på, at 20.000 vil være med til den allerførste havnefest i Rungsted Havn

Af
Morten Timm

Morten Timm

Så er det med at sætte kryds i kalenderen. For første gang inviterer Rungsted Havn på stor havnefest over to dage.
Lørdag og søndag den 24. og 25. august sætter Rungsted Havn alle sejl til og inviterer på to dages gratis festligheder og masser af aktiviteter.
"Med havnefesten håber vi at kunne øge kendskabet til Rungsted Havn og vise alle de muligheder, der er her i Danmarks tredjestørste lystbådehavn," fortæller havnefestens koordinator Bo Aberth, der sammen med Rungsted Havns Erhvervsforening håber at kunne trække op mod 20.000 mennesker til fest.

Topkandidater i plankedyst

Havnefesten åbnes lørdag kl. 11.30 af borgmester Morten Slotved, hvor havnens Vikingelaug vil akkompagnere med deres lurblæserorkester.
Derefter vil Hørsholms konservative borgmester selv gå planken ud i en spændende og direkte duel med Venstres borgmesterkandidat Annette Wiencken.
Efter den politiske dukkert vil flere andre deltage i plankedyst og kæmpe for ikke at ryge i havnebassinet.

Rungsted Havn er også et smukt syn fra luften. Foto: Søren Dahlbergen

Rungsted Havn er også et smukt syn fra luften. Foto: Søren Dahlbergen

Vand og fart

Der er mere vandaktivitet, når Søværnets Operative Kommando demonstrerer redningsøvelse til søs, kajakklubben viser grønlændervendinger og roklubben afholder den årlige kanindåb.
For de aktive bliver der også mulighed for at prøve at dykke, en tur på vandski, ro kajak, sejle i optimistjolle eller J-80.
Er du til ræs er der mulighed for en tur i havets Formel 1, en RIB som kan sejle over 100 km/t. Og hvis du vil se det hele lidt fra oven kan du købe en tur i helikopter.

Biler og modeshows

Men der bliver også masser af aktivitet på land. Der er udstilling af biler fra både Audi, VW, Bentley, Alfa Romeo og Fiat. Desuden kan du se på supercykler i kulfiber.
På stranden kan du prøve stand up paddling, se beach volley, besøge vinterbadernes hus og meget mere.
På promenaden afholdes der begge dage modeshows, og hver dag har sine fantastiske tilbud. Endvidere er der luksusloppemarked med op mod 100 stande.

Musik og dans

Musikalsk vil Hørsholm Musikskole underholde med deres steelband/marimbaensamble.
Er du til tango og milonga, så kan du både opleve og deltage i de inciterende rytmer og med andre livsglade dansere.
"Vi starter med gratis undervisning, og derefter danser alle tango," fortæller Bo Aberth.
Om søndagen indledes festlighederne kl. 09.30 med et stort Zumba-arrangement med ledes af Astrid Elkin, hvor alle er velkomne.
Der er naturligvis også mulighed for at sætte sig ned og nyde et dejligt måltid og en iskold øl på en af havnens mange restauranter og cafeer.
Er vejret til det, vil der være helstegt pattegris på spid over åben ild. Så kom og se på, smag og prøv Rungsted Havns Havnefest – det bliver en fantastisk weekend," lover Bo Aberth.
Du kan læse mere på www.rungstedhavnefest.dk

Publiceret 23 July 2013 09:00