Kong Neptun og hans dronning kommer forbi havnefesten for at døbe de nye roere. Foto: Rungsted Roklub.

Kong Neptun og hans dronning kommer forbi havnefesten for at døbe de nye roere. Foto: Rungsted Roklub.

Havnefest fuld af oplevelser

Her er en guide til nogle af de oplevelser, du kan glæde dig til under weekendens havnefest på Rungsted Havn fra lørdag den 24. august til søndag den 25. august

Åbning og plankedyst
Havnefesten åbnes på lørdag den 24. august kl. 11.30 af borgmester Morten Slotved (K), hvorefter han går plankedyst mod sin politiske konkurrent, Venstres borgmesterkandidat Annette Wiencken. Radiovært og dj Dan Rachlin er konferencier under dysten.
Kanindåb i robklubben
Under havnefestivallen afholder Rungsted Roklub den traditionsrige kanindåb, hvor nyuddannede roere kan gøre sig fortjent til at blive rigtige roere.
Lørdag den 24. august kl. 15 ankommer Kong Neptun og hans dronning gennem havneindløbet. De vil blive modtaget af Roklubbens formand Hanne Solberg, der takker Kong Neptun for at komme helt til Rungsted for at døbe de nye roere, som herefter kan modtage deres roerbrev ved en efterfølgende højtidelighed i Roklubben.
Efter takketalen indleder Neptun sin dåb med assistance fra sine hjælpere, som sikrer, at alle bliver døbt uden risiko for frafaldne kaniner.
Rungsted Roklub vil samtidig være til stede ved flagstangen på havnen hele lørdagen, hvor interesserede kan få information omkring roning og rospinning og forsøge sig i de roergometre, som vil være opstillet.

Se havnen fra luften
Der er også mulighed for at se Rungsted Havn fra oven, når Danish Fly tilbyder en tur med helikopter. Der er mulighed for at komme op at flyve lørdag mellem kl. 14-19 og søndag mellem kl. 11-17, og det koster fra 300 kroner per person.
Gør et kup på loppemarked
Ved weekendens havnefest i Rungsted er der arrangeret stort luksusloppemarked, hvor der vil være mulighed for at finde alt fra vintagetøj og antikviteter til maritime sager nyere luksusvarer. Loppemarkedet har åbent både lørdag fra klokken 11.30-18 og søndag fra klokken 10-18.
Oplevelser på stranden
På stranden i Rungsted kan du prøve Stand Up Paddling, hvor du står op på et surfbræt og padler sig frem med en pagaj, eller Kite Surfing, hvor du bliver trukket gennem vandet af kraften fra en styrbar fritflyvende drage.
Du kan også nyde nogle mere rolige stunder i vinterbadernes klubhus.
Modeshows og stærke tilbud
På Bryggen afholdes der hver dag modeshows, og butikkerne på havnen er klar med ekstra gode tilbud i anledningen af festlighederne.
"Vi glæder os rigtig meget til, at skyde havnefesten i gang med gode tilbud og godt humør," siger Charlotte Barslund, der er indehaver af Pistache, som udover at præsentere efterårets hotteste tendenser ved de planlagte modeshows også byde på spændende konkurrencer og goodiebags til de heldige.
Oplev redningsaktioner til søs
Helikopterens rotorbladende skærer gennem luften og vandet står ud til siderne, når Søværnets Operative Kommando på søndag ved havnefesten klokken 11.00 demonstrerer, hvordan de redder nødstedte op ad vandet.
Fra et wirespil i helikopteren hejses en redder ned mod vandoverfladen, hvor han får fat i den nødstedte i bølgerne og kan trække ham med op i helikopteren, hvor en læge er klar med assistance.
Hørsholm Brandvæsen kommer også på besøg på festivallen og demonstrerer deres redningsudstyr og dykkere.
Lækre biler, cykler og både
I løbet af festivallen bliver der også rig mulighed for at gå rundt og se nærmere på de nyeste lækre biler fra blandet andet Audi, SMC og Alfa Romeo. For cyklisterne er der mulighed for at prøve de nyeste el-cykler, og Shipshape viser deres udvalg af både til salg.
Fuld fart på vandet
For de aktive bliver der mulighed for at prøve at ro kajak, sejle i optimistjolle eller teste en J-80, når Kajakklubben og Kongelig Dansk Yatchklub gratis stiller deres udstyr til rådighed. De mere fartglade kan købe en tur i havets Formel 1, en RIB som kan sejle over 100 km/t, eller forsøge sig på vandski. Har du mod på at se havnebassinnet under overfladen, kan du også prøve at dykke.
Ingen havnefest uden musik
Hørsholm Musikskole vil begge dage sørge for sød musik for øregangene.
På lørdag klokken 15 spiller musikskolens marimbaensamble under ledelse af solopaukist fra Det Kgl. Kapel Henrik Thrane. Og på søndag klokken 13 kan du glæde dig til solokoncerter med musikskolens to nye undervisere Louise Hjorth Hansen på blokfløjte og Louise Kristensen på akkordeon.
Hede rytmer på havnen
Søndag morgen kl. 9.30 kan du starte dagen på Rungsted Havn med fælles morgenzumba. Astrid Elkin fra 'By Astrid' Fitness Studio vil sørge for god energi og eksotiske rytmer, der kun kan give en frisk start på dagen, og alle kan deltage.
Astrid Elkin, der selv kommer fra Argentina, og underviseren Peter Therkildsen vil også give en times gratis introduktion til den argentinske tango, hvor både maskulinitet og feminitet i høj grad kommer til udtryk.
Gastronimiske oplevelser
Ind i mellem alle aktiviteterne er der også mulighed for at sætte sig ned og nyde et dejligt måltid og en iskold øl på en af havnens mange restauranter og cafeer, som alle har en fantastisk beliggenhed og stemning. Der vil blandet andet være helstegt pattegris over åben ild, og der er også økologiske burgere til dem, der hellere spiser på farten.
 

Du kan også få en tur i helikopter og se havnene fra en ny vinkel. Foto: Danish Fly

Du kan også få en tur i helikopter og se havnene fra en ny vinkel. Foto: Danish Fly

Publiceret 20 August 2013 11:00