Borgmester Morten Slotved skal en tur på planken ved åbningen af havnefesten på Rungsted Havn lørdag mod sin politiske konkurrent, Annette Wiencken fra Venstre.

Borgmester Morten Slotved skal en tur på planken ved åbningen af havnefesten på Rungsted Havn lørdag mod sin politiske konkurrent, Annette Wiencken fra Venstre.

Lokale topkandidater går planken ud

Morten Slotved (K) og Annette Wiencken (V) åbner weekendens havnefest på Rungsted Havn med en plankedyst på vandet

Af
Af Marie Gribel Vorum

Weekendens store fest på Rungsted Havn åbnes med en dyst i bedste piratstil, når borgmester Morten Slotved (K) og venstres spidskandidat Annette Wiencken varmer op til det kommende kommunalvalg ved at gå planken ud.
Morten Slotved åbner havnefesten sammen med Havnens Vikingelaug, der vil akkompagnere med deres lurblæserorkester. Herefter går borgmesteren planken ud, og midt på planken vil han møde sin modkandidat Annette Wiencken, der er klar til at tage kampen op for ikke at ende i havnebassinet.
"Jeg husker fra sidste års DHL-stafet, at jeg løber lidt hurtigere end borgmesteren. Så hvis jeg vinder, er det nok fordi, jeg er lidt hurtigere eller bruger ufine tricks," siger Annette Wiencken, der ikke er helt sikker på en sejr.
"Jeg er jo en lidt ældre dame i forhold til den unge mand. Men han må godt vinde denne gang, hvis jeg for lov til at vinde den 19. november," joker hun og indrømmer, at hun har været nede ved havnen og kigge lidt ned i vandet for at forberede sig på dysten.

Dan Rachlin styrer løjerne

Selvom Annette Wiencken ifølge hende selv ikke er den store vandhund og måske godt kunne ønske sig, at de havde fundet på en anden disciplin, så går hun gerne planken ud for at støtte op om arrangementet.
"Det er et fantastisk initiativ, som der tydeligvis er lagt mange kræfter bag. Vores havn er i forvejen et stort trækplaster, og det er godt, at der nu bliver skabt ekstra opmærksomhed om foreningerne og erhvervslivet på havnen. Jeg glæder mig til at deltage i festlighederne," siger hun.
Radiostjerne og DJ Dan Rachlin vil styre slagets gang, og efter den politiske dukkert kan publikum selv deltage i plankedyst og kæmpe for ikke at ryge i havnebassinet. Rygter vil også vide, at der dukker en 'royal overraskelse' op til dysten.
Arrangørerne håber, at 20.000 vil være med til den første havnefest på Rungsted Havn, som både lørdag den 24. og søndag den 25. august byder på masser af opsigtsvækkende og underholdende aktiviteter.

Publiceret 20 August 2013 11:15