Både lørdag og søndag byder Rungsted Havn på stor fest med masser af aktiviteter og oplevelser. Foto: Marie Gribel Vorum

Både lørdag og søndag byder Rungsted Havn på stor fest med masser af aktiviteter og oplevelser. Foto: Marie Gribel Vorum

Det kan du opleve til havnefesten i Rungsted

I weekenden går det løs: Rungsted Havn inviterer til havnefest med et væld af oplevelser

Af
Af Marie Gribel Vorum

Havnefesten åbnes på lørdag den 24. august kl.11.30 af borgmester Morten Slotved (K), hvorefter han går plankedyst mod sin politiske konkurrent, Venstres borgmesterkandidat Annette Wiencken. Radiovært og dj Dan Rachlin er konferencier under dysten.

Kanindåb i robklubben

Under havnefestivallen afholder Rungsted Roklub den traditionsrige kanindåb. Det sker lørdag den 24. august kl. 15, når Kong Neptun og hans dronning ankommer gennem havneindløbet for at døbe de nye roere, som herefter kan modtage deres roerbrev ved en efterfølgende højtidelighed i Roklubben.
Rungsted Roklub vil samtidig være til stede ved flagstangen på havnen hele lørdagen, hvor interesserede kan få information omkring roning og rospinning og forsøge sig i de roergometre, som vil være opstillet.

Se havnen fra luften

Der er også mulighed for at se Rungsted Havn fra oven, når Danish Fly tilbyder en tur med helikopter. Der er mulighed for at komme op at flyve lørdag mellem kl. 14-19 og søndag mellem kl. 11-17, og det koster fra 300 kroner per person.

Gør et kup på loppemarked

Ved weekendens havnefest i Rungsted er der arrangeret stort luksusloppemarked, hvor der vil være mulighed for at finde alt fra vintagetøj og antikviteter til maritime sager nyere luksusvarer. Loppemarkedet har åbent både lørdag fra klokken 11.30-18 og søndag fra klokken 10-18.

Oplevelser på stranden

På stranden i Rungsted kan du prøve Stand Up Paddling, hvor du står op på et surfbræt og padler sig frem med en pagaj, eller Kite Surfing, hvor du bliver trukket gennem vandet af kraften fra en styrbar fritflyvende drage.
Du kan også nyde nogle mere rolige stunder i vinterbadernes klubhus.

Modeshows og tilbud

På Bryggen afholdes der hver dag modeshows, og butikkerne på havnen er klar med ekstra gode tilbud i anledningen af festlighederne.

Redningsaktioner til søs

Helikopterens rotorbladende skærer gennem luften og vandet står ud til siderne, når Søværnets Operative Kommando på søndag ved havnefesten klokken 11.00 demonstrerer, hvordan de redder nødstedte op ad vandet.
Hørsholm Brandvæsen kommer også på besøg på festivallen og demonstrerer deres redningsudstyr og dykkere.

Lækre biler, cykler og både

I løbet af festivallen bliver der også rig mulighed for at gå rundt og se nærmere på de nyeste lækre biler fra blandet andet Audi, SMC og Alfa Romeo. For cyklisterne er der mulighed for at prøve de nyeste el-cykler, og Shipshape viser deres udvalg af både til salg.

Fuld fart på vandet

For de aktive bliver der mulighed for at prøve at ro kajak, sejle i optimistjolle eller teste en J-80, når Kajakklubben og Kongelig Dansk Yatchklub gratis stiller deres udstyr til rådighed. De mere fartglade kan købe en tur i havets Formel 1, en RIB som kan sejle over 100 km/t, eller forsøge sig på vandski. Har du mod på at se havnebassinnet under overfladen, kan du også prøve at dykke.

Ingen fest uden musik

Hørsholm Musikskole vil begge dage sørge for sød musik for øregangene.
På lørdag klokken 15 spiller musikskolens marimbaensamble under ledelse af solopaukist fra Det Kgl. Kapel Henrik Thrane. Og på søndag klokken 13 kan du glæde dig til solokoncerter med musikskolens to nye undervisere Louise Hjorth Hansen på blokfløjte og Louise Kristensen på akkordeon.

Hede rytmer og dans

Søndag morgen kl. 9.30 kan du starte dagen på Rungsted Havn med fælles morgenzumba. Astrid Elkin fra 'By Astrid' Fitness Studio vil sørge for god energi og eksotiske rytmer, der kun kan give en frisk start på dagen, og alle kan deltage.
Astrid Elkin, der selv kommer fra Argentina, og underviseren Peter Therkildsen vil også give en times gratis introduktion til den argentinske tango, hvor både maskulinitet og feminitet i høj grad kommer til udtryk.

Gastronomiske oplevelser

Ind i mellem alle aktiviteterne er der også mulighed for at sætte sig ned og nyde et dejligt måltid og en iskold øl på en af havnens mange restauranter og cafeer, som alle har en fantastisk beliggenhed og stemning. Der vil blandet andet være helstegt pattegris over åben ild, og der er også økologiske burgere til dem, der hellere spiser på farten.
Der er gratis entré til havnefesten, der finder sted lørdag kl. 11.30-20 og søndag kl. 9.30-20.

null

Publiceret 23 August 2013 09:30