Det erfarne og gennem 34 år trofaste Venstre-medlem Karsten Eckert, Hørsholm, har forladt bestyrelsen og partiet i protest mod næstformand Janne Rømsing.

Det erfarne og gennem 34 år trofaste Venstre-medlem Karsten Eckert, Hørsholm, har forladt bestyrelsen og partiet i protest mod næstformand Janne Rømsing.

Åben strid i Venstres bestyrelse

I kølvandet på Venstre-formand Peder Egmoses uventede afgang følger to bestyrelsesmedlemmer nu trop. Det sker i protest mod næstformand Janne Rømsing

Af
Morten Timm

Morten Timm

Det kom som lyn fra en klar himmel, da Venstre-formand Peder Egmose før sommerferien trak sig af personlige årsager. Alle spørgsmål om intern uro blev fejet af banen, men balladen i Venstres lokale top fortsætter åbenbart, nu hvor bestyrelsesmedlemmerne Karsten Eckert og Yvonne Halphen i protest har valgt at forlade bestyrelsen med øjeblikkelig virkning.
Karsten Eckert har efter 34 års medlemskab og 13 år i bestyrelsen også meldt sig ud af Venstre.
Stridens æble er et såkaldt nedsat taskforce udvalg, som næstformand og daværende fungerende formand Janne Rømsing egenrådigt nedsatte i al hast, inden valget af ny formand.

Bag om ryggen

Ifølge Karsten Eckert består taskforce udvalget af tre medlemmer uden for bestyrelsen (borgmesterkandidat Annette Wiencken, kommunalbestyrelsesmedlem og kandidat Birger Bøgeblad samt Birger Hoff). Dertil Jørgen Eirfeldt, der på daværende tidspunkt kun var i ansøgerfeltet til formandsposten.
Task force-udvalget skal varetage den kommende valgkamp, hvilket efter Karsten Eckerts opfattelse normalt varetages af partiets bestyrelse.
"Bestyrelsens normale ansvarsområde er derfor de facto lagt over i et andet forum, der nærmest arbejder bag om ryggen på den generalforsamlingsudpegede bestyrelse. Jeg kan kun se det som en måde for Janne Rømsing at sætte sig på beslutningensprocessen og dermed magten i partiet. Derfor har jeg gjort indsigelser over den måde at drive partiet på. Det er organisatorisk forkert og efter min opfattelse i strid med alle vedtægter," forklarer Karsten Eckert.
Da hans protester, ifølge ham selv, blev afvist af et spinkelt flertal i bestyrelsen, vil han ikke være med længere. Det samme gælder Yvonne Halphen.

Formand: Ikke noget drama

Venstre-formand afviser, at der er ballade og splittelse i Venstres bestyrelsen, ligesom han heller ikke er enig i Karsten Eckerts kritik og genkender forløbet.
"Det er rigtigt, at to medlemmer har meldt sig ud, men jeg føler ikke, at der på nogen måde er uro i geledderne eller der er noget drama i det. Det er jo et frit land, og Venstre er et liberalt parti. Jeg havde da gerne set, at Kasten Ekcert var blevet, men det er hans valg," siger V-formand Jørgen Eirfeldt og fortsætter:
"Jeg har naturligvis hørt beskyldningerne, og vi har talt og stemt om det. At nedsætte sådan et koordinationsudvalg og en kampagnleder er fuldstændig i overensstemmelse med den måde, man gør tingene på, det er der ikke noget odiøst i".
Hvis der ifølge V-formanden var noget, der kunne være gjort bedre, så var det den interne kommunikation og orientering i bestyrelsen.
"Men jeg har intet at udsætte på Janne Rømsing. Hun er og har været en fantastisk dygtig næstformand," understreger Jørgen Eirfeldt.
Suppleanterne Kim Lykkegaard og Jørgen Steen Larsen er nu indtrådt på de to ledige pladser i Venstres bestyrelse.
Trods udmeldelsen af Venstre har Karsten Eckert ikke valgt at være partiløs og har nu meldt sig ind i Liberal Alliance, hvor han også vil være at finde som kandidat ved kommunalvalget i Hørsholm til november.

Publiceret 05 September 2013 09:00