Borgmester Morten Slotved i godt selskab med Birgit Rusz og Karen Prip fra lurblæserlauget i foreningen. Foto: Jesper Alstrøm

Borgmester Morten Slotved i godt selskab med Birgit Rusz og Karen Prip fra lurblæserlauget i foreningen. Foto: Jesper Alstrøm

Politikere svømmede med vikinger

Vinterbadere plaskede sæsonen i gang med maner

Forleden holdt Hørsholm-Rungsted Vikingelaug standerhejsning i Rungsted Havn.
En ægte viking skal man nemlig være for at være med i foreningens primære aktivitet: vinterbadning.
Det er der 438 mennesker, der kan skrive under på, at de er, for så mange medlemmer er foreningen oppe på. Ved standerhejsningen lod otte medlemmer sig endda døbe som bevis på, at de har gennemgået kolde dyp kontinuerligt over to år. Det skete til tonerne af laugets lurblæsere.
Der er allerede fem på venteliste til næste optagelse til oktober næste år, og generelt er interessen for at vinterbade stigende, lyder det fra foreningen.
"Der er næppe nogen morgen, uden der bliver grint, fordi humøret og stemningen er i top - og når man bagefter mærker velværet skylle gennem kroppen, er det en herlig start på dagen," siger formand Erling Madsen om den kolde hobby.
Med på et prøvedyp ved standerhejsningen var også borgmester Morten Slotved og formand for Sport-, Fritid- og Kulturudvalget Nadja Maria Hageskov, der dog endnu ikke har skrevet sig op til et medlemskab.

Publiceret 09 October 2013 16:00