Kræftens Bekæmpelse:

Rekordindsamler er fra Hørsholm

Hanne Kennedy Sletbak raslebøsse var igen tungest, da Kræftens Bekæmpelse forleden havde landsindsamling

Af
Steen Tue Bjerborg

Når Kræftens Bekæmpelse samler ind, som de gjorde forrige søndag, er der en ting, der er helt sikker. Hanne Kennedy Sletbak kommer altid hjem med den tungeste raslebøsse i Hørsholm.
"Hanne har samlet trofast ind for Kræftens Bekæmpelse siden 2001. Og siden hun fik ruten ved Gardenshop (Høsterkøb Planteskole) i 2008, er hun hvert eneste år kommet hjem med det højeste indsamlede beløb her i Hørsholm," fortæller den lokale indsamlingsleder Marianne Felt.

Mest i Danmark

I år fik Hanne Kennedy Sletbak samlet 5.080 kroner ind. Det var over 1.000 kroner mere end det næsthøjeste beløb, der blev samlet ind ved Dalgaard. Og det var ikke så langt fra hendes eget bedste resultat nogensinde på 5.384,25 kroner fra 2009, som var det højeste indsamlede beløb i hele Danmark det år.
"Hannes hemmelighed er, at hun altid kommer som den første og henter sin raslebøsse kl. 10. Og hun afleverede den som en af de sidste her kl. 15. Og så står hun altid fast ved planteskolen i Høsterkøb," fortæller Marianne Felt.

Står samme sted

Sådan var det også i år, hvor vi fangede Hanne Kennedy Sletbak foran indgangen atil planteskolen, imens hun havde travlt med at få indsamlet penge til Kræftens Bekæmpelse.
"Folk kommer her for at besøge planteskolen. Men så er de som regel også i humør til at give lidt til Kræftens Bekæmpelse, selvom de måske også har givet noget forinden derhjemme, så det passer godt sammen," siger hun, imens hun holder raslebøssen frem, så en kvinde kan lægge nogle penge i og støtte sagen.
Har du selv personligt været ramt af kræft?
"Nej, det har jeg ikke. Men det er bare så forfærdeligt med så mange mennesker, der bliver ved med at blive ramt af den sygdom, og så kan jeg da ikke bare stoppe med at støtte det," siger Hanne Kennedy Sletbak, der hårdt presset på spørgsmålet indrømmer, at der nogle familiemæssige relationer langt ude til en tidligere præsident og hans familie i USA.
Men det ville hun ikke tale mere om denne søndag, for Hanne Kennedy Sletbak skulle videre med indsamlingen.
I alt er der 55 faste indsamlere med hver deres faste rute i Hørsholm, og 8 til 10 af dem har været med siden 1998, hvor Marianne Felt overtog ansvaret for indsamlingen i Hørsholm.

Publiceret 13 April 2014 09:00

Ugebladet Hørsholm nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugebladet Hørsholm
SENESTE TV