Jørgen Kieler var forhindret, men Tora Landgren samt Torben og Dorte Grønvald blev hædret med et eksklusivt badehåndklæde.

Jørgen Kieler var forhindret, men Tora Landgren samt Torben og Dorte Grønvald blev hædret med et eksklusivt badehåndklæde.

Første vinterbadere blev hædret

Stifterne af vikingelaug blev hædret ved generalforsamling

Af
Jesper Berg

Forleden blev de fire stiftere af Hørsholm-Rungsted Vikingelaug hædret og tiljublet, da vinterbaderne var samlet til den årlige generalforsamling.
De fire initiativtager, som for 40 år siden formaliserede vinterbadningen fra Rungsted Kyst, var Torben og Dorte Grønvald, Tora Landgren samt Jørgen Kieler, som 1. august 1974 stifede lauget.
Læs også: Du møder aldrig en sur vinterbader
“Dengang var vinterbadning virkelig for særlinge, som i den grad skilte sig ud fra flokken,” sagde Hørsholm-Rungsted Vikingelaugs autoriserede høvding, Erling Madsen, da han talte for jubilarerne.
“Når vi ser på dagens medlemstal og den store tilstrømning over hele landet til vinterbadning, så var de jo forudseende,” konstaterede han.
Torben Grønvald var i 15 år høvding - og dermed den længst siddende af de syv høvdinge gennem de 40 år.
Læs også: Det grå guld bruger dagen på og i Øresund
Jørgen Kieler, som skranter lidt, kunne desværre ikke være med til den hædrende aften, men i sit 94. år mener han, at det er vinterbadningen, som har holdt ham i live, fortæller den nuværende høvding.

null

Publiceret 08 June 2014 07:45