Biblioteksleder Marianne Wulff har sammen med det øvrige personale oplevet en stor stigning i udlånet. Foto: Morten Timm

Biblioteksleder Marianne Wulff har sammen med det øvrige personale oplevet en stor stigning i udlånet. Foto: Morten Timm

Lånerne strømmer til Hørsholm Bibliotek

Moderniseringen af kommunens bibliotek har foreløbig givet en markant stigning af udlån og flere besøgende

Af
Morten Timm

Morten Timm

Det kan godt være, at flere biblioteksbrugere har klaget over mere støj efter ombygningen af Hørsholm Bibliotek, men lånerne kommer og låner bøger og andet materiale i et antal, som Hørsholm Bibliotek ikke har set i flere år.
Efter genåbningen af Hørsholm Bibliotek er udlånet steget med 19 procent i september måned målt i forhold til sidste år, inden flytningen til Møllehuset.
Mens lånere i september 2013 lånte 21.848 enheder, så er det aktuelle tal for september i år 26.029 udlånsenheder.
Hørsholm Bibliotek skal helt tilbage til 2009 for at finde et højere udlånstal, og det glæder biblioteksleder Marianne Wulff.
"Selvfølgelig er der nok noget nyhedens interesse over det, men jeg er meget glad for en så stor udlånsfremgang. I samme periode har vi ligeledes registreret 330 nye lånere," oplyser Marianne Wulff.
Læs også: Udvalgsformand: Vi er nået i mål med biblioteket

Flere besøgende

Hun ville også gerne have fremlagt besøgstal på biblioteket lige siden genåbningen, men tælleren har indtil for nylig ikke fungeret. Men tallene fra oktober er klar og fra den 1.-16. oktober har Hørsholm Bibliotek haft 13.146 besøgende.
Det er et gennemsnit på 821 daglige besøg, hvis man medregner søndagen, hvor det kun er det selvbetjente bibliotek, der har åbent.
Uden søndagen ligger besøgsgennemtnittet på 939 pr. dag.
"Vi har i nogle år haft omkring 600 daglige besøg, og 800 hvis det gik højt," siger den lokale biblioteksleder og slår fast, at selv om tallene er fra en kort periode, så underbygger de den succesfulde start efter moderniseringen.
"Vi havde selvfølgelig håbet, men slet ikke forventet så stor en fremgang," erklærer bibliotekslederen.
Et af de helt nye tiltag - Ulvetimen - der afholdes hver torsdag fra kl. 17-19 i samarbejde med Spisetrommen Allehånde - er blevet en stor succes.
"Alene i de timer har vi 200 flere udlån end normalt. Vi ser, at mødrene kommer med børnene og fædrene støder til direkte fra arbejdet, hvorefter de spiser sammen og børnene får læst højt i vores Eventyrhule. Her oplever vi, at biblioteket er blevet et godt sted for børnefamilier," siger Marianne Wulff.
Læs også: Det selvbetjente bibliotek har fået god start

null

Publiceret 21 October 2014 09:45