Borgmesterens nytårstale:

Hver en krone skal vendes

Grundigt effektiviseringsprogram skal sikre Hørsholm Kommunes økonomi, siger Morten Slotved

Året går på hæld, nytåret nærmer sig, og med det bringer Ugebladet traditionen tro nytårstalen fra Hørsholms borgmester, Morten Slotved.
Morten Slotved skriver i sin nytårstale bl.a., at kommunen på grund af regeringens sænkede vækstskøn er udfordret på økonomien og derfor skal være meget påpasselig med udgifterne. Der venter derfor et omfattende effektiviseringsprogram, skriver Slotved i sin nytårstale, som Ugebladet bringer her på artiklen i sin fulde længde.

Biograf på vej

"Nu banker 2015 på og vi siger farvel til 2014 - et år med spændende og vigtige milepæle for Hørsholm Kommune. Det er bl.a. godt at se, at så mange har taget det nye Kulturhus Trommen til sig.
Kulturliv er en væsentlig del af byens puls, og i det kommende år udvider vi kulturtilbuddet med en biograf. Det har længe været et stort ønske for mange borgere. Ikke mindst tror jeg, at byens unge vil synes, det er godt, at en tur i biffen kun kræver en lille cykeltur førend de kan synke ned i biografsæderne.

Skoler i top

En af de helt store milepæle i 14 var skolereformen, der på en ny måde handler om at gøre børnene klar til fremtidens samfund. Vores skoler ligger i top, og det skal de fortsat gøre. Det betyder bl.a. at vi investerer 7,8 mio. kr. over de næste tre år i it og digital dannelse i skolerne.

Stram udgiftsstyring

Kommunalbestyrelsens vigtigste mål er at sikre, at Hørsholm Kommune er et godt sted at bo. I år er kommunen udfordret af en stram økonomi som har betydet, at vi i 2015 har reduceret driftsbudgettet med ca. 1 % eller 15 mio. kr., og det kan mærkes.
Vi har i årevis kørt en stram udgiftsstyring.
Når vi nu alligevel skal spænde livremmen ind, skyldes det, at regeringen i sommer nedjusterede vækstskønnet, som danner grundlag for de statsgaranterede indtægter, vi som kommune modtager fra staten.

Hver en krone skal vendes

Så langt øjet rækker, bliver det nødvendigt at vende hver en krone. Derfor har vi også søsat et ambitiøst effektiviseringsprogram. Næste skridt i programmet er at vi, via grundige analyser, afdækker, hvor vi kan høste effektiviseringsgevinster.
Effektivisering har også været på dagsordenen i 2014. Vi gik f.eks. ligesom resten af det offentlige Danmark over til Digital Post den 1. november. Forventningen er, at det på længere sigt vil resultere i hurtigere sagsbehandling og en mere effektiv administration samtidig med, at det imødekommer borgernes forventning til moderne kommunikation.

Aktive seniorer

Byens seniorer kan nu se frem til endnu et sundt tiltag - det nye motionscenter på Sophielund.
Det er skønt, at vi har så mange aktive seniorer, som gerne vil holde sig i gang – både fysisk og mentalt.
For de ressourcestærke seniorer er i den grad med til at præge og udvikle kommunen gennem debat, ideudveksling og frivilligt arbejde.

Vi er sammen om byen

Vi er sammen om byen. Kommunalbestyrelsen træffer beslutning om byens ve og vel. Og de mest frugtbare og livsduelige af dem bliver som regel truffet på baggrund af en dialog med kommunens borgere.
Derfor vil jeg også i år opfordre alle til at være en aktiv del af byens liv og bruge de mange muligheder vi alle har for at ytre os, f.eks. gennem høringer, brugerbestyrelser og i foreningslivet.
Jeg og resten af kommunalbestyrelsen ønsker alle i Hørsholm et rigtig godt nytår!

Morten Slotved (K)
borgmester"

null

Publiceret 27 December 2014 06:00