Pernille Schnoor på gaden med valgmateriale, hvor hun møder Enhedslisten Johanne Schmidt-Nielsen.

Pernille Schnoor på gaden med valgmateriale, hvor hun møder Enhedslisten Johanne Schmidt-Nielsen.

Valgkamp:

Fem travle døgn med Pernille Schnoor

Ugebladet har bedt Socialdemokraternes folketingskandidat Pernille Schnoor, Hørsholm, om at skrive dagbog midt i en hektisk valgkamp. Fra den dag, valget blev udskrevet og fem dage frem

Kom med ind bag facaden på en travl hverdag for en folketingskandidat, der står midt i sin livs valgkamp. Pernille Schnoor (S) giver os her indblik, hvordan de første fem dage af valgkampen spændte af....

Onsdag den 27. maj

6.00: Hører på TV2 News, at der bliver udskrevet valg. Pyha…endelig! Det bliver en hård valgkamp, men jeg er klar, og jeg har ventet på det længe.
7.00: Jeg ville helst ud at sætte plakater op med det samme, men jeg skal have elever til eksamen i dansk på EUX.
8.30: Første elev kommer ind til eksamen, og jeg er både spændt på, hvordan mine elever klarer det… men selvfølgelig også på, om det virkelig er rigtigt, at valget udskrives i dag.
11.00: Sms'er begynder at bippe ind på min telefon midt i min eksamen. 10 sms'er på 15 minutter og tre telefonbeskeder viser, at der er sket noget – valgte er udskrevet. Får også nogle søde beskeder, hvor jeg ønskes held og lykke.
12.00: I frokostpausen er jeg nødt til at ringe til en journalist. Jeg taler med et firma, der skal lave buslangsider. Jeg kan mærke, at der allerede nu er pres på… det bliver en hård valgkamp.
13.00: Jeg beder nogle af mine elever, der har været oppe om at optage en lille video som start på valgkampen. Jeg siger "god valgkamp til alle", og mine elever fortæller, at de har klaret sig godt til eksamen, de har fået 7 og 10. Jeg lægger klippet på Facebook.
17.30: Eksamen er slut, jeg er super stolt af mine elever: To 12-taller og fire ti-taller ud af 12 elever! Jeg kører til Helsingør, hvor jeg holder møde med kampagnegruppen.
20.15: Jeg henter min søn Theodor, som har været på besøg hos sin ven William. Vi taler om, at der for lidt plakater i Hørsholm. Theodor vil rigtigt gerne være med til at sætte plakater op, så vi går rundt omkring skolen og sætter lidt op. Han er stolt af, at han kan hjælpe med.
20.45: Theodor skal sove, og jeg går på de sociale medier for at svare på spørgsmål og skrive opdateringer og mails. Jeg starter også på et udkast til et debatindlæg om den kriminelle lavaldre, som jeg ikke synes skal sættes ned til børn i 5. klasse.

Pernille Schnoors søn Theodor, 8 år, er med ude at hænge valgplakater op.

Pernille Schnoors søn Theodor, 8 år, er med ude at hænge valgplakater op.

Torsdag den 28. maj

10.00: Jeg fjerner dæk fra baggagerummet i bilen, jeg har endelig dagen før fået skiftet til sommerdæk, og nu ligger vinterdækkene i bilen.
10.30: Møde på job – Københavns Tekniske Skole, hvor jeg holder møde med min leder og planlægger forløbet for perioden, hvor der er valgkamp. Der bliver ikke meget tid til at arbejde.
12.00: Jeg taler med en snedkerfaglærer om at få eleverne til at hjælpe med at lave et projekt med et lykkehjul til min kampagne. De udvikler konceptet – og finder på at det skal bygges udenpå et cykelhjul.
13.00: Kailow trykkeri. Jeg henter 20.000 foldere – jeg skal have de 6.000 med i bilen. Resten skal husstandsomdeles. Det er mange i en lille Fiat 500.
13.50: Partikontoret. Udfylder skema om at jeg officielt er kandidat. Jeg taler med kampagnekontoret om at få besøg af transportminister, Magnus Heunicke. Vi aftaler, at han skal komme til Helsingør og bakke op om mit kandidatur om tirsdagen.
14.30: Køber sandwich og juice og kører til Helsingør, hvor jeg er kl. 16.00. Jeg afleverer foldere – og jeg taler med journalist i telefonen fra Frederiksborg Amts Avis i forbindelse med, at jeg er formand for Børne- og Skoleudvalget om at åbningstiden for Oasens fritidstilbud i Hørsholm – specieltilbud for børn med ADHD - bliver udvidet. Det skal der også være tid til.
18.00: Henter min søn Theodor hos en kammerat og handler ind, jeg laver mad og læser dagens avis.
19.00: Jeg hygger mig med Theodor og lægger ham til at sove kl. 20.30. Herefter er jeg på Facebook og svarer på beskeder. Rigtigt mange søde mennesker skriver til mig på Facebook. Kun søde beskeder. Får et forslag om at blive sejlet i en lille rød fiskekutter. Jeg aftaler, at vi skal sejle til grundlovsmøde i Nivå Havn i rød fiskekutter med røde faner.

Med sin klasse på EUX går de i gang at lave en valglykkehjul.

Med sin klasse på EUX går de i gang at lave en valglykkehjul.

Fredag den 29. maj

5.15: Jeg vågner alt for tidligt – jeg er først faldet i søvn kl. 01.00. Jeg skal nå at skrive en tekst til et debatindlæg, som jeg skal have færdig, inden min søn vågner.
7.00: Helsingør Station. På gaden for at dele rundstykker ud sammen med morgenglade socialdemokrater. En succes. Vi får delt 200 rundstykker og foldere ud på tre kvarter.
fortsætter side 40...

10.00: Får taget fotos af Frederiksborg Amts Avis – vi finder et par steder i Hørsholm, der illustrerer mine mærkesager, f.eks. legepladsen ved Trommen.
11.30: Møde med kampagneleder og kredsformand om vores tidsplan for kampagnen og frokosmøde med den lokale DSU formand, Thomas.
13.30: Interview i telefonen med JP journalist om kontanthjælpsreformen.
14.30: Får besøg af transportminister Magnus Heunicke på Stengade i Helsingør. Han siger: ”I skal stemme på hende her – det er Pernille Schnoor”.
17.00: Får en kort snak med de to flinke medarbejdere i The Sandwich i Midtpunkt om valgkampen. Jeg drikker en kop the.
17.45: Hjemme igen – sender mails og tjekker mails og sætter indlæg på Facebook, og jeg laver en ny plakat og bestiller den.

Pernille Schnoor (S) er i gang i gågaden med at fiske stemmer.

Pernille Schnoor (S) er i gang i gågaden med at fiske stemmer.

Lørdag den 30. maj
6.30: Spiser morgenmad og henter avisen i postkassen og ser, at der er et stort indlæg i Frederiksborg Amts Avis om tre lokale kandidater. Det er jeg glad for.
9.45: Tager i Midtpunkt for at købe lidt ind. Jeg snakker med gutterne i The Sandwich og får en kop the og taler om valgkampen. Theodor og jeg køber en cd med Chaka Khan, som vi har hørt i radioen – et nummer fra 80'erne, som jeg var vild med en gang – og som Theodor også rigtigt godt kan lide. Jeg kigger på en koralrød kjole i butikken Tick, jeg prøver den og synes den kunne være rigtigt fin til selve valgaftenen.
11.00: Jeg kører hjem og skriver et indlæg om den kriminelle lavalder, som jeg mener må være symbolpolitik – fordi det ikke har nogen effekt at sætte lavalderen ned til 12 år. Vi har sænket ungdomskriminaliteten med 22 procent efter vi har hævet lavalderen til 15 igen.
13.00: Tager til Kokkedal Byfest med Theodor. Der er gang i den, jeg mødes med en masse søde frivillige Socialdemokrater, der er en masse boder og jeg snakker med mange søde mennesker bl.a. en flygtning, som har fået 12 i dansk – så det er super flot. Jeg prøver at få borgmester Thomas Lykke og Per Frost til at komme med til en fællesdans, men jeg ender stort set alene med danselæreren, da de begge to stikker af fra mig.
15.00: Vi er på Multikulturel Festival i Helsingør på ved Kulturværftet. Et stor flok Socialdemokrater står iført en t-shirt med ”Politik med Hjerte” – det ser rigtigt godt ud - fantastisk.
18.30: Vi spiser aftensmad, hygger os, jeg sætter et par plakater op, skriver indlæg på Facebook.

Den lokale S-kandidat med transportminister Magnus Heunicke.

Den lokale S-kandidat med transportminister Magnus Heunicke.

Søndag den 31. maj

7.00: Vasker tøj, det skal jo også nås i en valgkamp.
9.00: Skriver et debatindlæg om alle de penge, det koster, med den dyre medicin på sygehusene. Jeg mener, at vi ikke kun skal stille krav til kvalitet – men også til prisen!
12.00: Mødes med de unge DSU'ere ved Midtpunkt. Jeg møder en ældre dame, der giver mig et knus og hun siger, hun vil stemme på mig. Det bliver jeg rigtig glad for og rørt over. Vi tager til Nivå for at gå dør-til-dør. Vi taler med en masse søde mennesker – folk vil meget gerne snakke, så det er meget positivt. Og dejligt med en masse energiske unge mennesker, der er i valgkamp!
16.30: Jeg koordinerer med en Venstrekandidat om at lave cafemøder i Hørsholm, Birkerød og Helsingør. Vi aftaler et arrangement i Hørsholm den 15. juni om eftermiddagen på Kabanah i Hovedgaden. Jeg synes, vi skal lave en "Love Tour" i stedet for en boksekamp, - mit motto er "Politik med Hjerte", så det synes jeg bedre om. Den er han med på.
20.00: Jeg skal skrive et indlæg til et fagblad. Jeg skriver og sender, men får at vide, at det er for langt. Jeg skriver et helt nyt indlæg, men klokken 24 er jeg så træt, så jeg er nødt til at gå i seng.

Publiceret 11 June 2015 15:00