Forfatter Lotte Dalgaard har solgt filmrettighederne til sin første krimi

Forfatter Lotte Dalgaard har solgt filmrettighederne til sin første krimi "Tvillingesagen" og er nu aktuel med to'eren "Det svageste led". På lørdag signerer hun bøger hos Meny Dalgaard Supermarked. Foto: Britt Lindemann

Krimi begynder i Hørsholm:

Ung pige myrdes

Forfatteren Lotte Dalgaard er aktuel med krimien 'Det svageste led', og lørdag signerer hun bøger hos Meny Dalgaard i Kongevejscentret

Af
Morten Timm

Morten Timm

En teenagepige bliver skudt i Hørsholm, mens hun ligger i sit anneks og sover. Hun har læseferie og er ved at lægge sidste hånd på sin 18 års fødselsdagsfest. Sådan begynder forfatter Lotte Dalgaards nyeste krimi "Det svageste led". "Jeg kommer en del i Hørsholm, og jeg har valgt, at det første drab i min nye krimi skulle begås på Venlighedsvej, det var sådan lidt paradoksalt," siger Lotte Dalgaard, 48, der selv bor i Birkerød. På lørdag den 15. august kan du møde krimiforfatteren, når hun besøger Meny Dalgaard Supermarked i KongevejsCentret og signerer begge sine krimi-bøger, der på dagen kan købes til en specialpris. På trods af navnesammenfaldet har Lotte Dalgaard ingen familierelationer til Dalgaard Supermarked, men hun handler der tit.

Første krimi på film

Lotte Dalgaards første krimi, "Tvillingesagen", som også forgik i Nordsjælland, udkom i maj sidste år, og her har Zentropa købt filmrettighederne til den. Renée Toft Simonsen skal skrive manuskriptet, Charlotte Sachs Bostrup skal instruere, og optagelserne begynder næste år. "Det bliver mærkeligt at se de figurer, der er udsprunget af min fantasi, i levende live," siger Lotte Dalgaard.

I maj udkom Lotte Dalgaard med krimien

I maj udkom Lotte Dalgaard med krimien "Det svageste led", som begynder i Hørsholm med mordet på en ung teenagepige.

Uddrag fra bogen

I "Det svageste led", der udkom i maj i år, begås en række drab rundt i landet, og hovedpersonen, journalisten Line Lyng, der arbejder for Regionalavisen Nordsjælland, følger sagerne. Her er et uddrag fra bogen: Emilies hjerte gik i stå natten mellem mandag den 9. og tirsdag den 10. juni 2014 klokken 03.38. Hjertestoppet var en direkte følge af det projektil fra en 9 mm halvautomatisk pistol af det østrigske mærke Glock, som havde boret sig ind i hendes hjerne og sat sig fast der. Emilie nåede dermed ikke at fejre sin 18-års fødselsdag, som hun ellers havde brugt hele foråret på at planlægge. Kjolen var købt og hang på en bøjle i det klædeskab, der fyldte hele den ene væg i Emilies anneks, som lå i baghaven til forældrenes hus på Venlighedsvej i Hørsholm. Stiletterne stod under kjolen, der var styr på maden fra Tapas & Sushi i Rungsted, og invitationerne var sendt ud. Men nu lå hun der. Død midt i læseferien. Det var også derfor, der skulle gå syv timer og syv minutter før, man fandt ud af, hun var død.

Publiceret 08 August 2015 08:00