Sundhed er essentielt for et godt liv, mener Niels Lundshøj (S), ny formand for Sundhedsudvalget

Sundhed er essentielt for et godt liv, mener Niels Lundshøj (S), ny formand for Sundhedsudvalget

Ny formand:

Sundhed skal højt på dagsordenen

Niels Lundshøj (S) bliver formand for Sundhedsudvalget og Otto B. Christiansen (K) formand for Børne- og Skoleudvalget

Af
Fred Jacobsen

"Dejligt! Jeg er meget glad. Sundhedsudvalget er et af de vigtigste udvalg overhovedet."
Sådan lyder det fra Socialdemokraternes Niels Lundshøj, der skal være ny formand for Sundhedsudvalget i Hørsholms Kommunalbestyrelse.
Samtidig skal den hidtidige formand for Sundhedsudvalget, Otto B. Christiansen (K), være ny formand for Børne- og Skoleudvalget, hvor han afløser Pernille Schnoor (S).
Det er resultatet af en ny konstitueringsaftale, som Det Konservative Folkeparti, Socialdemokraterne, Det Radikale Venstre og Borgerlisten står bag og er blevet nødvendig, da Pernille Schnoor (S) blev valgt ind i Folketinget tidligere på sommeren og derfor har bedt om at træde ud af kommunalbestyrelsen ved udgangen af august. Schnoor overvejede i en kort periode efter folketingsvalget 18. juni at søge sit parti om tilladelse til at have dobbeltmandat, man valgte alligevel at opgive sin plads i kommunalbestyrelsen.

Sundhed på dagsordenen

Niels Lundshøj har tænkt sig at sætte sundhed højere end nu på den kommunalpolitiske dagsorden.
"Sundhed og helbred er noget fundamentalt, og det er essentielt for det gode liv. Det er min ambition at gøre udvalget til et af de fremtrædende," siger Niels Lundshøj til Ugebladet og bebuder, at han som noget af det første vil gå i dialog med de mange frivillige foreninger i kommunen for at finde ud af, hvordan man kan samarbejde om sundhed.
Den ny udvalgsformand afviser, at der er tale om et tilbageskridt for hans parti at miste et så “tungt” udvalg som Børne- og Skoleudvalget.
"Vi har ikke mistet noget her. Det er muligt, at der ikke har været så meget opmærksomhed på Sundhedsudvalget. Men det bliver der nu," lyder det fra Niels Lundshøj.
Den ny konstituering skal formelt godkendes, når kommunalbestyrelsen mødes til seminar i den kommende weekend.
Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Otto B. Christiansen.

Publiceret 19 August 2015 15:15