De konservative i Hørsholm Kommunalbestyrelse går til budgetforhandlinger med ønsket om at investere i mere liv i byen efter lukketid.

De konservative i Hørsholm Kommunalbestyrelse går til budgetforhandlinger med ønsket om at investere i mere liv i byen efter lukketid.

Konservative vil have mere liv efter lukketid

Partiets gruppe i kommunalbestyrelsen parat til at investere 5-10 millioner kroner på at gøre Hørsholm mere levende

Af
Fred Jacobsen

Servering på Apotekertorvet, skøjtebane på Ridebanen, gadebasket på bagsiden af gågaden, liv omkring Trommen - plus en helt masse andre tænkelige og endnu ikke tænkte aktiviteter.
Det er en vision, som Det Konservative Folkepartis gruppe i Hørsholm Kommunalbestyrelse har for over en årrække at gøre byen til Nordsjællands mest attraktive kommune at bo i. Og det er gruppen parat til at sætte 5-10 millioner budgetkroner ind på i de igangværende forhandlinger om næste og de kommende års budget.
“Jeg ved, at det er svære tider. Hvis vi ikke skal dø som handelsby, må vi skabe liv flere steder i byen,” forklarer kommunalbestyrelsesmedlem Kristin Arendt, som er talsmand for den konservative gruppe i denne sag.
Hun beskriver Hørsholm som en langstrakt kommune, der har forskellige aktivitetscentre, hvor der er fin aktivitet om dagen. Men der mangler ifølge Arendt steder, hvor folk dvæler og har lyst til at være, fordi der er aktivitet.
“Der er masser af aktivitet en fredag eftermiddag på gågaden, i Kongevejscentret, Midtpunkt, Rungsted Bytorv og Pennehave. Men kommer man de samme steder uden for butikkernes åbningstid, skal man, bortset fra Rungsted Havn, lede længe for at finde byliv eller mærke en puls,” mener det konservative kommunalbestyrelsesmedlem.
Hun peger derfor på, at man skal begynde at se på arealer i byen, hvor der kan opstå sportsaktiviteter, eller hvor der kan være caféer og spisesteder, som kan få hørsholmerne til at blive lidt længere og skabe liv efter lukketid.
Kristin Arendt illustrerer udfordringen med en undersøgelse, som en arkitekt har lavet om, hvordan folk bevæger sig i Hørsholm. Den viser angiveligt, at der på en almindelig dag mellem klokken 11 og 12 bevæger sig cirka lige så mange mennesker på tværs af Usserød Kongevej mellem Kongevejscentret og Rema 1000 som på samme tid i gågaden.
“Hvorfor så ikke se på, om der i det område kan laves steder, hvor folk har lyst til at være,” siger Kristin Arendt.
Hun er helt klar over, at forslag om investeringer på mellem fem og 10 milliner kroner i mere byliv rammer ind i budgetforhandlinger, hvor man forlods skal spare 35 millioner kroner - og at der allerede er en debat i gang om eksempelvis besparelser på ældreområdet.
“Det er jeg. Men her handler det om anlægskroner. Det er på driften, vi er presset,” lyder hendes forklaring.

Publiceret 15 September 2015 10:00