Hørsholm Hospital blev lukket i 2011 og siden stået tomt og ubenyttet hen. Hørsholms politikere har nu bedt om en plan for nedrivning. Arkivfoto

Hørsholm Hospital blev lukket i 2011 og siden stået tomt og ubenyttet hen. Hørsholms politikere har nu bedt om en plan for nedrivning. Arkivfoto

Nu er det afgjort:

Hørsholm køber sygehuset

Den 58.000 kvadratmeter store hospitalsgrund i Hørsholm har potentiale for op mod 300 boliger

Af
Morten Timm

Morten Timm

Hørsholm Hospital og den 58.000 kvadratmeter store grund ud mod Usserød Kongevej bliver nu Hørsholm Kommunes ejendom.
På et lukket kommunalbestyrelse mandag aften blev det endelig besluttet at købe hospitalsgrunden af Region Hovedstaden.
Baggrunden er, at den centralt placerede grund skal gøre det muligt for kommunen at styre byudviklingen i denne del af byen.
”Jeg synes, at det er en fantastisk mulighed for at nye borgere i alle aldre kan komme til at bo og leve ved siden af hinanden midt i byen,” udtaler borgmester Morten Slotved i en pressemeddelelse.
Den 58.000 kvadratmeter store grund har potentiale for op til 250-300 boliger. Desuden vil der være plads til institutioner til børn og ældre.

Borgmester: Kan styre byudvikling

Grunden har ligget ubenyttet hen siden Hørsholm Sygehus lukkede i 2011. Nu skal kommunen i gang med en proces for den videre udvikling af grunden.
Politisk er der bred enighed om at opføre boliger på grunden, men der er hverken taget beslutning om, hvilken type af boliger eller hvor mange.
”Vi får nu mulighed for at styre byudviklingen på et centralt og stort areal i byen. Det er vigtigt, at Hørsholm fortsat er en attraktiv by, for de borgere, der allerede bor her, men også alle de nye borgere, vi ønsker at tiltrække til byen," siger Morten Slotved og fortsætter:
"Jeg kan godt se for mig, at vi tænker mere på kryds og tværs af generationer, når det giver mening. Vi kan fx bygge en legeplads i forbindelse med Sophielund, hvor børnehaver og ældre kan få stor glæde af hinanden”.
Med beslutningen om at købe Hørsholm Hospital har kommunalbestyrelsen også bedt om en plan for nedrivning på området.
Der er endnu ikke oplyst, hvor meget Hørsholm Kommune skal betale for hospitalsgrunden.

null

Publiceret 30 September 2015 00:15