Pernille Schnoor (S) ønsker svar fra kulturministeren på, hvorfor det er nødvendigt at flytte Jagt- og Skovbrugsmuseet

Pernille Schnoor (S) ønsker svar fra kulturministeren på, hvorfor det er nødvendigt at flytte Jagt- og Skovbrugsmuseet

Her er Schnoors spørgsmål til Haarder

Det nyvalgte folketingsmedlem spørger, hvordan Jagt- og Skovbrugsmuseet kan flyttes uden at det rammer kulturen i Nordsjælland

Af
Fred Jacobsen

Det socialdemokratiske folketingsmedlem, Pernille Schnoor fra Hørsholm, er en af de politikere, der er godt og grundig utilfreds med, at regeringen vil flytte Jagt- og Skovbrugsmuseet fra Hørsholm til Gl. Estrup på Djursland.
I Ugebladet den 13. oktober bebudede Pernille Schnoor, at hun ville stille en række kritiske spørgsmål til kulturminister Bertel Haarder.
Hun stiller fem skriftlige og et mundtligt spørgsmål.
"Det mundtlige spørgsmål stiller jeg i folketingssalen onsdag den 21. oktober," oplyser hun til Ugebladet.
Og det spørgsmål lyder:
"Hvordan vil ministeren sikre, at formidlingen og forvaltningen af de Nordsjællandske skove, som er kommet på Unesco's verdenskulturarvsliste den 4. juli i år, ikke bliver svækket, når Jagt- og Skovbrugsmuseet, der er ansvarlig for formidlingen og forvaltningen, og som er det eneste Jagt- og Skovbrugsmuseum øst for Storebælt, bliver flyttet til Jylland?"
Regeringen har som led i udflytningen af 3900 statslige arbejdspladser fra hovedstaden til områder uden for København og omegn besluttet at flytte Jagt- og Skovbrugsmuseet fra Hørsholm til Gl. Estrup på Djursland.
Museet skal lægges sammen med Landbrugsmuseet.
13 arbejdspladser på Jagt- og Skovbrugsmuseet vil blive berørt af beslutningen. Ifølge kulturministeriet skal flytningen være gennemført ved udgangen af 2017, og der er nu iværksat en undersøgelse af, hvordan flytningen kan gennemføres.
Opdateret 20. oktober 2015

De skriftlige spørgsmål

  • Hvilken samfundsøkonomisk effekt forventer ministeren, at udflytningen af Jagt- og Skovbrugsmuseet vil have i forhold til lokalsamfundet på Djursland?
  • Hvad vil de økonomiske omkostninger være ved flytningen af Jagt- og Skovbrugsmuseet til Djursland, taget i betragtning at der formentlig vil blive brug for ombygninger på Landbrugsmuseet, og at eksempelvis transporten af skovmaskiner over Storebælt vil være omkostningstung?
  • Mener ministeren, at man kan flytte Jagt- og Skovbrugsmuseet i Hørsholm, som har ligger her siden 1942, og er det eneste naturhistoriske museum i Hovedstadsområdet, uden at det går ud over kulturen i Hovedstadsområdet?
  • Hvad agter ministeren at gøre for forvaltningen af statens kulturarv i Nordsjælland, når denne rolle ikke længere skal opfyldes af Jagt- og skovbrugsmuseet, der flyttes til Djursland?
  • Hvilke kommentarer har ministeren til udflytningen af Jagt- og Skovbrugsmuseet til Jylland, hvor der i forvejen er et stort antal Jagt- og Skovbrugsmuseer, herunder Gl. Estrup, Hjerl Hede, Museerne i Brønderslev Kommune, Odder Museum, Ringkøbing-Skjern Museum, Thisted Museum og Rebild, når ministeren ønsker "at styrke kulturen i hele landet, uden at hovedstadens kulturliv tager skade, "jf. Berlingske Tidende den 2. oktober 2015?

Publiceret 15 October 2015 12:15