KLUMME:

Når drømmen bliver til mareridt

“Hans drøm er blevet mit mareridt,” sagde en af beboerne i parcelhuskvarteret omkring Kløvervang i Hørsholm, da jeg talte med vedkommende i forbindelse med de kritiske artikler om Hørsholm Kommunes måde at give byggetilladelser på, som vi på det seneste har bragt her i Ugebladet.
Beboeren, lad os kalde ham Nabo I, er utilfreds med, at Nabo II kan bygge et 7,5 meter højt hus med et stort vinduesparti klos op ad hans ganske almindelige parcelhus i ét plan.
Nabo II er naturligvis glad for at have fået lov til at bygge drømmehuset. Nabo I er ked af, at der er frit udsyn ned i hans hus og have.
Han er direkte sur over, at Hørsholm Kommune har givet Nabo II lov til at bygge det, selv om der i kommuneplanen står at læse, at huse i området højst må være på halvandet plan.
Og han er udpræget vred over, at kommunens forvaltning ignorerer kommuneplanen og henviser til en servitut fra 1952, der tillader huse i to etager.
Forstået sådan her: Først var der en (nu 63 år gammel) servitut, som siger to etager; derefter kommer der en kommuneplan, der siger halvanden.
Men fordi der tidligere er givet tilladelse til høje huse i det 'lave' parcelhuskvarter, siger kommunen, at den ikke kan gøre andet end at give tilladelse til bygninger, der holder sig inde for Bygningsreglementet, der gælder, når der ikke er en lokalplan for områder.
Det er der ikke her.
Det er det, som - undskyld mit fransk - pisser folk af: Hvorfor skal vi finde os i, at man forvalter efter et så helt igennem uigennemskueligt retsgrundlag, spørger de sig selv.
Nabo I skal tåle, at der er noget indsigt i hans have. Det skal mange andre også. Det er ikke pointen.
Den er, at han ikke skal tåle usikkerhed om det retsgrundlag, tilladelsen bliver givet på. Det skal være tindrende klart.
Derfor er Kløvervang-beboernes krav om, at Hørsholms politikere nu får skabt et klart retsgrundlag med en lokalplan, fuldt og helt forståeligt.
Det tjener Peter Antonsen (BL) til ære, at han i Ugebladet har sagt, at han er enig med de frustrerede borgere. Men han kan ikke gøre det alene.
Så, Hørsholm: Kom ind i kampen og få skabt en tålelig retstilstand for borgerne!


Med venlig hilsen
Fred Jacobsen
Redaktør

Publiceret 21 October 2015 09:15

Ugebladet Hørsholm nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugebladet Hørsholm
SENESTE TV