Nej til at genåbne busrute 383

Fredensborg siger nej tak til at genåbne ruteføring i kommunen. Det ville koste 1,2 millioner kroner, som Hørsholm så kan spare

Af
Fred Jacobsen

Står det til formanden for Infrastruktur og Trafik i Fredensborg Kommune, Thomas Bak (V), bliver busrute 383 ind i Fredensborg ikke genåbnet.
”Jeg kan ikke forsvare at bruge så mange af skatteborgernes penge på en busrute, som måske nok kan samle 2.000 underskrifter mod nedlæggelsen, men hvor kun én procent af de 2.000 borgere rent faktisk vil bruge bussen,” siger Thomas Bak til Ugebladet.
Det gør han, fordi kommunerne er i færd med at forberede bestillinger af busruter hos busselskabet Movia for 2016.
Hørsholm Kommune har i den forbindelse henvendt sig til Fredensborg for at høre, om nabokommunen kunne være interesseret i et genåbne den del af ruten, som blev nedlagt i december sidste år. Bus 383 kører nu i Hørsholm Kommune fra Rungsted Kyst til Mikkelborg Park og ikke i området Kokkedal Øst, hvilket fremkaldte en del protester.
En genåbning af den del af ruten, der går ind i Fredensborg Kommune, den såkaldte Fredensborg-sløjfe i området omkring Ullerødgårdsvej, ville betyde en merudgift for Fredensborg på 1,2 millioner kroner - og en tilsvarende mindreudgift for Hørsholm Kommune. Og det synes der ikke at være stemning for i Fredensborg.

Har ikke fundet guldåren

”Vi har tidligere taget stilling til, om vi kunne forsvare en udgift på cirka en million kroner på en busrute, der betjener omkring 20 passagerer. Jeg vil ikke mene, at Fredensborg Kommune har fundet en guldåre siden da, så selvom jeg godt kan forstå, at nogle borgere gerne vil have en busrute i Kokkedal Øst, så er jeg nødt til at insistere på, at det skal være til en helt anden pris end tidligere,” slår Thomas Bak fast.
På Fredensborg Kommunes ønskeliste står dog en opgradering af linje 384 mellem Kokkedal Station og Fredensborg Station til hyppigere drift. Denne rute kører i Hørsholm på Ådalsvej og Kokkedal Industripark.
Det vil koste Hørsholm 100.000 kroner årligt.

null

Publiceret 05 November 2015 12:00

Ugebladet Hørsholm nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugebladet Hørsholm
SENESTE TV