Arkivfoto

Arkivfoto

Udrejsecenter bliver permanent - men i ny form

Inger Støjberg slår fast, at Udrejsecenter Sjælsmark er kommet for at blive. Til gengæld ændres beboersammensætningen

Af
Pernille Kristensen

Udrejsecenter Sjælsmark er kommet for at blive.
Det fremgår af en pressemeddelelse, som Udlændinge-, Integrations og Boligministeriet tirsdag sendte ud.
Heri slås det fast, at Udrejsecenter Sjælsmark som en del af asylpakken "permanent" skal huse 6-700 personer. Dermed afviser ministeriet også ønsket fra borgmester Morten Slotved om at omdanne den tidligere kaserne til midlertidigt asylcenter.
Læs også: Støjberg slukkede håbet: Sjælsmark bliver, hvor det er
I pressemeddelelsen fremgår det desuden, at beboersammensætningen på Udrejsecenter Sjælsmark ændres, så centret fremover primært vil blive beboet af familier med børn, der har fået endeligt afslag på asyl, samt personer omfattet af åbenbart grundløs-proceduren eller afviste efter Dublin-Forordningen, som umiddelbart kan sendes ud af Danmark.
Læs også: Sjælsmarks naboer stoler ikke på politiets dømmekraft
Det betyder, at Udrejsecenter Sjælsmark alligevel ikke, som det ellers var planen, skal huse udvisningsdømte kriminelle udlændinge og personer, der befinder sig i Danmark på tålt ophold. Denne gruppe mennesker, som i dag fortrinsvis befinder sig i Center Sandholm, skal i stedet opholde sig på et nyoprettet udrejsecenter på Kærshovedgård i Ikast-Brande Kommune i Jylland, som i dag fungerer som åbent fængsel.
Center Sandholm bliver derefter omdannet til et center udelukkende til modtagelse af asylansøgere.
 

Løsning på presserende problem

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg har personligt orienteret borgmestrene i de berørte kommuner, som også omfatter Næstved, Herning og Haderslev, hvor der skal etableres teltlejre.
”Jeg mener, at vi har fundet en god løsning på et presserende behov. De personer, som ikke har ret til asyl, skal under sikrede forhold placeres i et udrejsecenter, hvorfra de hurtigst muligt skal sendes ud af landet. Behovet for pladser er steget i takt med antallet af asylansøgere, og nu kan vi i både Øst- og Vestdanmark sikre en smidig og effektiv behandling. Samtidig er det min intention, at gruppen af udvisningsdømte kriminelle og personer på tålt ophold vil kunne mærke, at de fra regeringens side er uønskede i Danmark,” udtaler ministeren.

null

Publiceret 08 December 2015 15:38