Der skal strammes op på sikkerheden, lyder det fra Michael Ring. Arkivfoto: Fred Jacobsen

Der skal strammes op på sikkerheden, lyder det fra Michael Ring. Arkivfoto: Fred Jacobsen

Sjælsmark-nabo:

“Mere blod er ministers ansvar”

Michael Ring har Sjælsmark Kaserne som nabo og han kræver, at der strammes op om sikkerheden på Sjælsmark

Af
Fred Jacobsen

Det er med blandede følelser, at naboerne tirsdag tog imod nyheden om, at Udrejsecenter Sjælsmark bliver permanent i den tidligere kaserne, men med en anden beboersammensætning.
“Det er positivt, at afviste asylansøgere med en dom for kriminalitet og personer på tålt ophold ikke kommer her. Men der skal strammes gevaldigt op på sikkerheden,” siger direktør Michael Ring, Slutterup- gaard, som er en af de nærmeste naboer til udrejsecentret.
“Man kan sige, at terrortruslen nu er nede på 80 procent fra 100,” siger Michael Ring.

Menneskejagt

Han henviser til hændelsen den 29. september, da beboerne omkring Sjælsmark tidligt om morgenen blev vækket af, at der hang en helikopter over deres huse og lyste ned i deres haver med infrarødt kamera, og vejene var spærret, fordi politiet eftersøgte gerningsmanden til et knivoverfald på en politibetjent på Center Sandholm tidligere på morgenen.
Det viste sig at være en 25-årig statsløs palæstinenser, som senere på formiddagen, efter en hektisk menneskejagt, blev anholdt på sit værelse på udrejsecentret. Ifølge politiet var der tale en afvist asylansøger, som havde fået behandlet sin udrejsesag og derfor ventede på at blive sendt til et andet EU-land efter den såkaldte Dublin-forordning.
Det er den hændelse, der får Michael Ring til at kræve, at der med centrets nye status skal skrues op for sikkerheden.
“Men det beroliger mig da ikke, at man ikke har styr på, at en mand, der har sprættet en politimand op med en kniv og har forsøgt at smadre hovedet på en svensk politiker med en ildslukker, kunne sidde på et værelse på Sjælsmark,” mener Michael Ring over for Ugebladet - og tilføjer:
“Kommer der mere blod på jorden, er det ministerens ansvar. Hun har en flanke åben her”.

Trækker sig fra udvalg

Han er fortsat meget kritisk over for udlændinge,- integrations- og boligminister Inger Støjberg (V). Han mener ikke, at hendes udsagn om at have 'fuld forståelse' for naboernes situation, kan bruges til noget. Han er tillige særdeles utilfreds med, at ministeren ikke vil foretage en risikovurdering ved at have et udrejsecenter i området, som både naboerne og borgmester Morten Slotved (K) har krævet.
Som en konsekvens af regeringens håndtering af sagen omkring udrejsecenter Sjælsmark har Michael Ring trukket sig fra formandsposten for regeringsudvalget 'Virksomhedsforum for Enklere Regler'.
“Det er frivilligt arbejde, og det vil jeg ikke mere,” fastslår Michael Ring.
Udrejsecenter Sjælsmark blev taget i brug i februar og har for tiden omkring 100 beboere.
Det er fortrinsvis enlige mænd og kvinder, der efter den såkaldte Dublin-forordning skal udvises til det EU-land, de kom fra.
Efter planen skulle der i løbet af efteråret overføres omkring 150 afviste astylansøgere med en udstået dom og personer på tålt ophold.
De skal efter den nye plan ny bo i det nye udrejsecenter i Ikast-Brande Kommune.

Publiceret 10 December 2015 12:00