Udlændinge-, integrations- og boligminister Inger Støjberg (V) mødtes i august med bekymrede naboer. Nu lover hun, at der skrues op for sikkerheden på udrejsecentret.

Udlændinge-, integrations- og boligminister Inger Støjberg (V) mødtes i august med bekymrede naboer. Nu lover hun, at der skrues op for sikkerheden på udrejsecentret.

Sjælsmark:

Nu bliver der skruet op for sikkerheden

Minister Støjberg vil ikke nedbringe flygtningekvoten for Hørsholm, men lover mere sikkerhed

Af
Fred Jacobsen

Hørsholm-politikernes ønske om at få færre flygtninge til kommunen mod at have et permanent udrejsecenter med 600-700 beboere, blev her i eftermiddag skudt ned af udlændinge-, integrationsminister Inger Støjberg (V). Til gengæld lover hun, at der bliver strammet væsentligt op på sikkerheden omkring Udrejsecenter Sjælsmark.
"Jeg kan desværre ikke imødekomme ønsket om færre flygtninge. Tværtimod. Man skal indstille sig på, at der kommer endnu flere til næste år," siger Inger Støjberg til Ugebladet.
Hun har her til eftermiddag holdt møde med Hørsholms borgmester Morten Slotved (K), som uden held præsenterede ministeren for en byttehandel, der skulle give Hørsholm langt færre flygtninge end de 67, kommunen er sikker på.
Til gengæld lover ministeren, at der bliver skruet meget op for sikkerheden ved, at der skal laves en sikkerhedsvurdering af området, at hovedindgangen til centret bliver flyttet, at der bliver adgangskontrol og mulighed for at kropsvisitere personer, der vil ind på udrejsecentret.
"Jeg mener dermed, at jeg har imødekommet mange af de ønsker, beboerne har haft," lyder det fra Inger Støjberg, som også tilbyder at komme til at borgermøde i Hørsholm, hvis det viser sig at blive nødvendigt.

Glad for øget sikkerhed

Selv om borgmester Morten Slotved ikke fik opfyldt sit ønske om færre flygtninge, var han glad for udbyttet af mødet, som han i øvrigt betegnede som 'godt'.
"Jeg er glad for, at der nu bliver lavet en sikkerhedsvurdering af området. Og som jeg oplevede mødet, gælder det hele området omkring Sjælsmark og Sandholm," siger han til Ugebladet.
Slotved hæfter sig også ved tilsagnet om at få opfyldt et længe næret ønske om at få flyttet centrets hovedindgang plus den øvrige opgradering af sikkerheden, som ministeren har bebudet.
"Næste skridt er nu at få en snak om infrastrukturen i området," siger Morten Slotved.

null

Publiceret 12 December 2015 11:00

SENESTE TV