Borgmester Morten Slotved.

Borgmester Morten Slotved.

Borgmesterens nytårstale:

'De nemme løsninger har ikke stået i kø'

Kommunens opgave er at levere samme og bedre service for færre penge, siger Morten Slotved

Af
Af Morten Slotved

borgmester i Hørsholm Kommune (K)

Når jeg tænker tilbage på året, der gik, er der særlig én ting som gør mig stolt: Det er den måde, vi står sammen på, når ting betyder noget for os.
Se borgmesterens nytårstale på web-tv her.
Hørsholm er sportens by. Vi er sammen om idræt, sport og bevægelse – både breddeidrætten og eliteidrætten.
Vi spiller basket, fodbold, dyrker karate og løber en tur i skoven. Vi samles om nervepirrende, spændende topopgør i Hørsholm Skøjtehal og Hørsholm Hallen.
Og for nyligt indviede vi også den nybyggede tv-platform i Hørsholm Hallen. Det er alt sammen med til at styrke fælleskabet, det sunde liv og livskvaliteten blandt børn, unge og seniorer i byen.

Som en tyv om natten

Kulturlivet er også en væsentlig del af byens puls. Beskeden kom derfor også som en tyv om natten for mange i Hørsholm, da regeringen pludseligt meldte ud at den ville lukke Jagt- og Skovbrugsmuseet.
Der blev demonstreret, samlet underskrifter og skrevet debatindlæg i de lokale medier.
Se borgmesteren nytårstale på web-tv her.
Og ja, vi skal fortsat kæmpe for vores jagt- og skovbrugsmuseum. Så vi også fremover har adgang til viden om jagt- og skovbrug og de kulturhistoriske omgivelser, vi befinder os i.

Sygehusgrund: En milepæl

En af de helt store milepæle i 15 var købet af hospitalsgrunden. Det giver os mulighed for at styre byudviklingen på et centralt og stort areal i byen.
Så Hørsholm fortsat forbliver en attraktiv by for de borgere, der allerede bor her, men også for alle de nye borgere, vi ønsker at tiltrække til byen.
Kommunalstyrelsen vigtigste mål er at sikre, at Hørsholm Kommune er et godt sted at bo. I år har det været nødvendigt at reducere budgettet med 35 mio. kr.

Alle kan mærke det

Det har været vanskelige budgetforhandlinger, hvor de nemme løsninger ikke har stået i kø. Vi har valgt en generel servicereduktion, hvor alle områder og institutioner på tværs af kommunen skal spænde livremmen ind og bidrage relativt lige meget.
Servicereduktioner i den størrelsesorden kan ikke gennemføres uden at borgere og brugere kommer til at mærke det.
Se borgmesterens nytårstale på web-tv her.
Så langt øjet rækker er det kommunens opgave at levere den samme eller bedre service for færre penge.
For at det kan lade sig gøre, er det nødvendigt hele tiden at overveje, hvordan vi kan få mere ud af det vi har.
Et godt eksempel på en vellykket effektivisering er selvbetjening på Hørsholm Bibliotek, som har resulteret i flere besøgende og nye målgrupper på biblioteket.

Integration: Fælles ansvar

Hørsholm har i 2015 modtaget 103 flygtninge og flere vil komme til i de kommende år. Integration er et fælles ansvar, som i vid udstrækning er båret af aktive medborgere.
Vi står sammen om at give de nye medborgere et godt liv i Hørsholm, fordi vi er ambitiøse og ønsker at vi lykkes med integration.
Jeg vil igen i år opfordre alle til at være en aktiv del af byens liv og bruge de mange muligheder, vi alle har for at ytre os, for eksempel gennem høringer, brugerbestyrelser og i foreningslivet.
Jeg og resten af kommunalbestyrelsen ønsker alle i Hørsholm et rigtig godt nytår.

Venlig hilsen
Morten Slotved
Borgmester

Publiceret 28 December 2015 12:00