Kristin Arendt, 38 og kommunalbestyrelsesmedlem for Konservative, har sat sig på vores ølkasse midt på sygehusgrunden, hvor hun grubler over, hvor vigtigt det er at træffe de rigtige beslutninger. Foto: Morten Timm

Kristin Arendt, 38 og kommunalbestyrelsesmedlem for Konservative, har sat sig på vores ølkasse midt på sygehusgrunden, hvor hun grubler over, hvor vigtigt det er at træffe de rigtige beslutninger. Foto: Morten Timm

Halvvejs i politik:

Det er stærkt vanedannende

Kristin Arendt er eneste nyvalgte kvinde i Hørsholm Kommunalbestyrelse. Sit politiske fingeraftryk vil hun først og fremmest sætte på byudviklingen af Hørsholm

Af
Morten Timm

Morten Timm

Lokalpolitik har som en bacille ramt 38-årige Kristin Arendt og inficeret hende på en måde, at hun ikke har lyst til at slippe det igen.
Det bliver op til vælgerne at afgøre, men her halvt igennem den første valgperiode er hun sikker i sin sag:
"Politik er stærkt vanedannede - og meget forskelligartet. Det er et knaldhamrende spændede arbejde og så væsentligt, at det undrer mig, der ikke er flere, der vil politik," siger Kristin Arendt.
Hun er alenemor til fire børn fra 6 til 18 år, selvstændig erhvervsdrivende og lokalpolitiker, valgt for Konservative.

For Kristin Arendt har mødet med lokalpolitik været stærkt vanedannende. Foto: Morten Timm

For Kristin Arendt har mødet med lokalpolitik været stærkt vanedannende. Foto: Morten Timm

Teaterstart

Kristins drive har altid været stort. Før hun meldte sig under de politiske faner var hun en energisk teaterleder og initiativtager til Nordisk Sceneskole i Hørsholm.
Nu er dramaet skiftet ud med virkelighedens realiteter. På mange måder et håndgribeligt hverv, hvor det hele tiden handler om at skabe løsninger for borgerne og lokalsamfundet.
"Det er kommet bag på mig, hvor meget indflydelse vi faktisk har som lokalpolitikere. Selvfølgelig er der 'skal'-opgaver, men vi er i dén grad med til at kunne tegne lokalsamfundet. Derfor ville vi også kunne køre lokalsamfundet halvt i sænk, hvis vi tager de forkerte beslutninger".

Gør mig mere levende

Kristin Arendt har altid brændt for sine ting, men er alligevel overrasket over den passion hun har fået for samfundet efter at være blevet folkevalgt.
"Nu brænder jeg for det på en helt anden måde end det daglige arbejde. Jeg bliver anderledes levende af det og tænker, at jeg må have mere politik".

Sammen om at løse

Flygtninge- og boligsituationen er et eksempel på noget, der skal løse politisk.
"Vi skal rumme de bekymringer, borgerne har, men vi skal gøre alt for få skabe balance og sammenhæng i samfundet. Vise at det her godt kan lade sig gøre," forklarer hun.
Derfor glæder hun sig også over det lokalpolitiske klima i Hørsholm, hvor man netop på et følsomt område som flygtninge ikke driver partipolitik, men finder sammen om at løse opgaven.

Ordentlig byudvikling

En af Kristins kæpheste er at skabe en ordentlig byudvikling med de byggegrunde, Hørsholm nu har. Ikke mindst sygehusgrunden.
"Jeg vil gerne have, at vi får lavet en samtænkning af områderne og finder ud af, hvad vi vil med det og hvad er det for en byudvikling og udtryk, vi gerne vil. Det er jeg noget, jeg arbejder på at sætte i gang".
"Med sygehusgrunden er vi i den grad forpligtiget til at gøre det ordentligt. Her skal byudviklingen gennemtænkes og være langtsigtet. Det er once in a lifetime for os".

Underkendt fag

Selvom Kristin Arendt er kommet tæt på det politiske og kommunale system, undrer det hende ofte, hvor lidt almindelige borgere egentlig ved om, hvad det er, de laver som lokalpolitikere.
"Det er nogle gange lidt ærgerligt at opleve, hvor lidt det fylder i folks hoveder og hvor få der interesserer sig for det. Tror at det er lidt underkendt i befolkningen, hvad det vil sige at være kommunalpolitiker," slutter hun.

Opslået af Ugebladet Hørsholm på%26nbsp;13. januar 2016

Publiceret 13 January 2016 11:00