På Hørsholm Musikskole er de stolte af deres fløjtelærer Hélène Navasses kompetente og levende undervisning. På weekendens Njord Biennale er hun tilmed en central figur på scenen. PR-foto

På Hørsholm Musikskole er de stolte af deres fløjtelærer Hélène Navasses kompetente og levende undervisning. På weekendens Njord Biennale er hun tilmed en central figur på scenen. PR-foto

Hélène fløjter op til Njord Biennale

Fløjtelæreren fra Hørsholm Musikskole har central rolle i den nye internationale komponistbiennale

Når Njord Biennale for første gang løber af stablen den 28. januar – 1. februar 2016 vil det være med fløjtenisten Hélène Navasse som en af de gennemgående kunstnere.
Til daglig er 42-årige Hélène Navasse fløjtelærer på Hørsholm Musikskole, hvor hun har såvel soloelever som fløjteensemblet 'Kolibrierne'.
Njord er Københavns nye biennale for ny, nordisk musik, kunst og kultur. Under temaet 'Colour of Sound' sættes mødet mellem ny musik og billedkunst, og forholdet mellem musikkens klangfarver og billedkunstens farveklange under lup af højt profilerede komponister, musikere og kunstnere.

Nusik tilegnet Hélène

Under Njord Biennale vil der være mulighed for at høre Hélène Navasse ved tre koncerter med hvert sit program, oplyser Hørsholm Musikskole i en pressemeddelelse.
”Den 28. januar spiller jeg stykket 'Autumn, What is Your Plan?' skrevet i 2015 af komponisten Peter Bruun og tilegnet mig,” fortæller Hélène Navasse. Koncerten er en late night Koncert i Dansehallerne.
Tilbage i 2008 fik hun desuden værket 'Innocent Mind and Day' af samme komponist tilegnet sig.

Unik opførelse

Lørdag den 30. januar er Koncertkirken vært for en koncert, hvor Hélène Navasse kan opleves i to værker. Det første værk, 'Sombre' fra 2012 af Kaija Saariaho, er en helt unik opførelse, idet fløjtenisten skal gives særlig tilladelse fra komponisten for at få lov at spille værket.
Hélène Navasse er den første fløjtenist, der har fået lov at spille det efter uropførelse i 2014 Camilla Hoitenga som solist.
Ved samme koncert opføres ligeledes den danske komponist Niels Rosing-Schows 'Aus Atmen.'
"Niels og jeg har arbejdet sammen i mange år. Han er lige nu i gang med at skrive en basfløjtekoncert til mig," fortæller Hélène Navasse.

Kun spillet i DK én gang før

Igen søndag 31. januar spiller Hélène i Koncertkirken. Denne gang er det værket 'Terrestre' af Kaija Saariaho, der er på programmet. Den er kun blevet spillet én gang før i Danmark, da Kaija Saariaho modtog Sonningprisen i 2011.
Billetter til koncerten kan købes via Njords hjemmeside www.njordbiennale.com
Du vil iøvrigt kunne opleve Hélène Navasses og Musikskolens fløjteensemble 'Kolibrierne' til Musikskolens store årlige koncert i Trommen tirsdag den 9. februar.
-timm

null

Publiceret 24 January 2016 06:00