Hørsholm Skole har et alarmerende trafikproblem hver morgen, siger skolebestyrelsesformand Birgitte Dyreborg, der håber, at kommunen meget snart vil gøre noget.

Hørsholm Skole har et alarmerende trafikproblem hver morgen, siger skolebestyrelsesformand Birgitte Dyreborg, der håber, at kommunen meget snart vil gøre noget.

Forældre frygter trafikulykker ved skole

Der skal gøres noget ved det farlige trafikkaos, der hersker hver morgen ved Hørsholm Skole, fremgår det af en undersøgelse blandt forældre på skolen. Men de er selv en del af problemet

Af
Morten Timm

Morten Timm

Hver morgen hersker der trafikkaos ved Hørsholm Skole, og det er i et omfang, så forældrene er utrygge ved at sende deres børn alene i skole.
"Der opstår helt vanvittige og ofte hårrejsende situationer. Vi har et alarmerende problem," lyder det fra formand for skolebestyrelsen Birgitte Dyreborg.
Og der er opbakning fra forældrene, viser en ny spørgeskemaundersøgelse, som skolebestyrelsen netop har gennemført. Her svarer 89 procent af forældrene, at sikkerheden omkring skolen ikke er god nok, og 94 procent svarer, at de mener, at der bør gøres noget ved det.

Der skal ske noget

Med kun én adgangsvej til skolen, via Selmersvej, ligger skolen problematisk. I årevis har skolebestyrelsen forsøgt at få Hørsholm Kommune til at gøre noget.
"Trafiksikkerheden omkring Hørsholm Skole er for dårlig, og forældrene er utrygge ved at sende deres børn alene i skole. Vi har prøvet at råbe kommunen op i flere år for at lave foranstaltninger, der sikrer vores skolevej. Men der er ikke sket noget. Der er behov for at gøre noget ved det, så der ikke sker en ulykke," siger skolebestyrelsesformanden, der tager forældrenes bekymring meget alvorligt.
Ifølge undersøgelsen er der især udfordringer med sikkerheden på Selmersvej, men også på Rungstedvej, Ørbæksvej, Alsvej samt Stolbergsvej.
"På Selmersvej er der for få p-pladser. De mange parkerede biler skaber dårlige oversigtsforhold. Dermed opstår der farlige situationer, når cyklister og fodgængere skal krydse vejen. Samtidig opstår der køer og trafikkaos," oplyser Birgitte Dyreborg.
På Rungstedvej, hvor der er lysreguleret, oplever forældre tit, at biler kører over for rødt. Og på Ørbæksvej opstår også farlige situationer, når elever krydser vejen, fordi bilerne kører for stærkt.
Men Birgitte Dyreborg erkender også, at en del af problemet ligger hos forældrene, da undersøgelsen afslører, at hele 38 procent af eleverne bliver kørt i skole. Jo flere der bliver kørt, jo mere trafikkaos og usikkerhed.
LÆS OGSÅ: Centerchef: Utryghed betyder ikke, at det er farligt

Der er mange biler på lidt plads ved Hørsholm Skole.

Der er mange biler på lidt plads ved Hørsholm Skole.

Den onde cirkel

"Det er klart, at det bider sig i halen. Det er en ond cirkel. Men vi kommer ikke ud af den, før forældre føler sig trygge og dermed tør lade deres børn selv gå eller cykle," fastslår hun og tilføjer, at man flere gange er kommet med opfordringer til forældre om ikke at køre deres børn i skole.
Skolebestyrelsen glæder sig dog over, at der i kommunens 2016-budget er afsat 50.000 kroner til en mere sikker skolevej ved Hørsholm Skole.
Fra Nordsjællands Politi er der blevet foreslået en tidsmæssig ensretning af Selmersvej. En mulighed, som skolebestyrelsesformanden gerne så afprøvet.

null

Publiceret 09 February 2016 11:45