Museumsdirektør Jette Baagøe var trist og påvirket af at høre det åbne samråd om flytningen af Jagt- og Skovbrugsmuseet. Foto: Morten Timm

Museumsdirektør Jette Baagøe var trist og påvirket af at høre det åbne samråd om flytningen af Jagt- og Skovbrugsmuseet. Foto: Morten Timm

Baagøe:

De tog med flid de dårligste tal

Der er ikke meget håb tilbage for Jagt- og Skovbrugmuseet, vurderer museumsinspektør Jette Baagøe efter samrådet

Af
Morten Timm

Morten Timm

For museumsdirektør Jette Baagøe var det en barsk omgang at sidde og høre på kulturministerens måde at behandle Jagt- og Skovbrugsmuseet.
“Jeg kan ikke forstå, der er behov for at nedgøre museet og pille en institution fra hinanden og sammenligne os med andre. Det virker som en ideologisk beslutning at flytte os, og det kan de jo bare holde fast i. Det andet er ikke nødvendigt, og jeg hørte ingen argumenter, der gjorde det her forståeligt”.
Sådan lød reaktionen fra museumsdirektøren efter det timelange, åbne samråd i Folketingets Kulturudvalg.
“Jeg var glad for, at Pernille Schnoor rettede nogle af de tal, der var på bordet. For de tog med flid de dårligste tal. Det berørte mig, når de blev ved med at sige forkerte tal”.
 LÆS OGSÅ: Jagt- og Skovbrugsmuseet ofres på det ideologiske alter

Frygter ministeriets tal

Efter at have overværet samrådet er Jette Baagøe ret sikker på, at løbet nu er kørt for Jagt- og Skovbrugmuseet, og hun frygter lidt, at ministeriet vil underkende de beregninger på 101 millioner kroner, som hun har fremlagt for flytningen af museet, når de om en uges tid vil komme deres egne beregninger.
“Det er mærkeligt, at der bliver så store spørgsmålstegn ved de tal, vi har gjort os umage for at regne og producere. Det bekymrer mig, hvis det er en sparedagsordenen, og der ikke bliver penge til at lave et nyt, ordenligt museum. Og overlader de til Landbrugsmuseet selv at skaffe de nødvendige midler til at lave deres udstillinger, så kan det få meget lange udsigter, før man kan få et museum, hvor man vil kunne se det, vi har nu i Hørsholm,” fastslog Jette Baagøe.
 LÆS OGSÅ: Jagt- og Skovbrugsmuseet ofres på det ideologiske alter

Sjælland stilles dårligere

Hun er desuden overbevist om, at det stadig bliver så dyrt for kulturministeriet at sælge bygningerne i Hørsholm, at det på ingen måde kan dække den proces.
Men vil de bruge de nødvendige midler, er hun ikke i tvivl om, at der nok skal komme noget godt ud af det.
“Men vi mister bare noget på Sjælland, som ikke findes. Hvis der var fem af os, var det noget andet. Sjælland bliver dårligere stillet,” understregede den lokale museumsdirektør.

null

Publiceret 09 February 2016 09:30