Svaner er væk:

Er denne sluse årsagen?

Læsere efterlyser et gitter foran en sluse ved Stampevej, efter et svanepars tre unger er forsvundet

Af
Af Peter Mailand

Et svanepars tre unger er angiveligt forsvundet i en sluse, efter Hørsholm Kommune har åbnet for et overløb for enden af Stampedammen.
Det fortæller flere læsere, der i løbet af den seneste uge har henvendt sig til Ugebladet. Én af dem er Louise Grønborg.
Læs også: Se billederne: Sådan går det svanerne i slotsparken
“I år fik svaneparret tre unger, men nu er der ikke flere tilbage. Problemet er jo, at ungerne ikke er stærke nok til at modstå strømmen, hvis de kommer for tæt på slusen,” siger hun.
Louise Grønborg har boet tæt på Stampedammen i 22 år og har altid fulgt svanerne. Ifølge hende opstod problemet sidste år, da Hørsholm Kommune åbnede for slusen.
“Jeg ringede til kommunen for at høre, om de ikke ville sætte et gitter op, så ungerne ikke røg ned i slusen,” siger hun.
Læs også: Svanenyt: Så er der unger
Men Louise Grønborg undrer sig over reaktionen fra Hørsholm Kommune.
“Nu har de så sat skilte op, hvor der står, at man ikke skal fodre svaner i den ende af dammen. Men hvorfor sætter de ikke et gitter op, så ungerne ikke falder i slusen? De er jo opmærksomme på problemet, men det har ikke hjulpet,” siger hun.

Forslaget bakkes op

Formanden for lokalafdelingen af Danmarks Naturfredningsforening i Hørsholm, Peter Skat Nielsen, kender godt problemet ved slusen, hvor han selv bor.
“Man kunne godt sætte et trådgitter op,” siger Peter Skat Nielsen, der dog understreger, at der også kan være andre naturlige forklaringer på, at ungerne er væk.
“De kunne være blevet taget af en ræv,” siger han.
Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Hørsholm Kommune.

Publiceret 16 June 2016 13:00

SENESTE TV