Eksminister Martin Lidegaard (R) melder sig nu ind i en sen kamp for Jagt- og Skovbrugsmuseet. Foto: Fred Jacobsen

Eksminister Martin Lidegaard (R) melder sig nu ind i en sen kamp for Jagt- og Skovbrugsmuseet. Foto: Fred Jacobsen

Eksminister vil redde Jagt- og Skovbrugsmuseet

Martin Lidegaard går ind i kampen for Jagt- og Skovbrugsmuseet

Af
Fred Jacobsen

“Jeg ved, at klokken er fem minutter over tolv. Jeg skal være ærlig og sige, at chancerne ikke er store. Men jeg vil give det en chance.”
Ordene kommer fra det radikale folketingsmedlem og tidligere udenrigs- og klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard.
Han siger til Ugebladet, at han nu vil forsøge at samle et flertal i Folketinget for at få gjort beslutningen om at flytte Dansk Jagt- og Skovbrugsmuseum fra Hørsholm til Djursland om.
“Det er en absurd beslutning. Bruge 72 millioner kroner på at flytte 11 til 13 årsværk - det giver ikke mening. Det er svært at se, hvad man får ud af det i Djursland samtidig med, at man mister en enestående samling her”, siger Martin Lidegaard.
Han har har en plan A og en plan B: Plan A går ud på at overbevise et nuværende og kommende flertal i Folketinget, så beslutningen kan laves om. Han erkender, at det bliver svært, fordi det er en regeringsbeslutning. Men da det er en del af den samlede beslutning om at flytte 3400 arbejdspladser fra hovedstadsområdet ud i landet, kan der være politiske muligheder.
“Det er rigtigt, at flytningen af Jagt- og Skovbrugsmuseet isoleret set er en regeringsbeslutning. Men hele udflytningenplanen er del af finansloven 2016. Vi er i en gråzone”, fortæller Lidegaard.
Han dæmper dog forventningerne til, hvad der kan lade sig gøre, og har derfor, hvad han kalder en plan B.

Chancerne er ikke store

“Der er vel 20 procent chance for, at beslutningen kan gøres om”, lyder det fra den radikale politiker, der af blandt andet af viceborgmester Henrik Klitgaard og Knud Erling Birk, der administrerer en facebook-gruppe mod museumsflytningen, er blevet opfordret til at gå ind i sagen.
Plan B går ud på at arbejde for at udnytte museumslokalerne, evt. til et skovmuseum, og for flere kulturattraktioner i landdistrikterne.
Det Radikale Venstre bakker overordnet set op om udflytning af statslige arbejdspladser. Spørgsmålet er derfor, hvorfor en fremtrædende politiker som Martin Lidegaard går ind i at kæmpe for museet på et så sent tidspunkt.

Radikalt ja til udflytning

“Sagen er druknet i så meget andet. Jeg tror ikke, at så mange politikere kender nok til sagen. Nu har jeg sat mig ind i den og kan se, at flytningen er helt absurd”, oplyser Martin Lidegaard og henviser blandt andet til et stigende besøgstal og - ikke mindst - de mange skolebørn, der har glæde af museet.
 
Deltag i debatten på Ugebladets facebook-side.

null

Publiceret 08 November 2016 10:00

SENESTE TV