Jagt- og Skovbrugsmuseets sidste åbningsdag er søndag den 18. december.

Jagt- og Skovbrugsmuseets sidste åbningsdag er søndag den 18. december.

Museumsflytning:

To er klar til turen til Djursland

Jagt- og Skobrugsmuseet lukker 18. december og pakkes ned

Af
Fred Jacobsen

To af de nuværende medarbejdere på Dansk Jagt- og Skovbrugsmuseum har indtil videre sagt ja til at flytte med til det nye domicil på Djursland. En række andre medarbejdere skal give besked inden for de nærmeste dage.
Det oplyser museumsdirektør Peter Bavnshøj til Ugebladet.
Museets allersidste åbningsdag er i øvrigt fastlagt til søndag den 18. december.
“En timelønnet vagt og en studentermedhjælper har meddelt, at de gerne vil flytte med”, oplyser Peter Bavnshøj.
Af den faste medarbejderstab på otte fastansatte - ud over museumsdirektøren, red.) - har to fundet et andet job eller er på vej til et andet arbejde.
De øvrige seks har fået tilbudt at være med i at pakke museet ned. Det er ifølge Peter Bavnshøj en proces, der vil køre frem til midt i juni 2018.
Museumsinspektøren oplyser, at to af de faste medarbejdere har sagt ja til at medvirke i at pakke sammen, mens han venter på svar fra de resterende fire.
“Der er tale om 12 årsværk i alt, men i alt omkring en snes personer, det handler om, når vi tæller timelønnede medarbejdere med”, siger Peter Bavnshøj, der tilføjer, at aftalerne med de timelønnede ophører i forbindelse med denne proces.
Mens nedtællingen til den omstridte museumsflytning er fuldt ud i gang, gøres der fra politisk hold endnu et forsøg på at redde museets placering i Hørsholm: Den tidligere radikale minister Martin Lidegaard vil forsøge at samle et flertal på Christiansborg mod flytningen.


Fakta
I oktober 2015 blev det som en del af regeringens planer om at flytte arbejdspladser fra hovedstadsregionen til provinsen bedsluttet at flytte Dansk Jagt- og Skovbrugsmuseum til Gl. Estrup på Djiurdland.
Der er afsat 72 millioner kroner til flytningen.
Selve nedpakningen og flytning koster 17 millioner kroner.
Der skal bruges 45 millioner kroner på 'bygningsmæssige tiltag'.
Eksempelvis skal der bygges et klimastyret magasin på 1200 kvadratmeter til cirka ti millioner kroner.

null

Publiceret 08 November 2016 09:30