Nyt Blixen-samarbejde i Rungsted

Årets gymnasielærer bruger præmie på nyt samarbejde mellem Rungsted Gymnasium og Karen Blixen Museet

Af
Tekst og foto: Peter Mailand

Torsdag blev den første teaterforestilling og rundvisning på Karen Blixen Museet vist for to 2.G klasser fra Rungsted Gymnasium. Forestillingen er et led i et nyt samarbejde mellem Rungsted Gymnasium og Karen Blixen Museet, der er blevet en realitet efter gymnasielærer Sanne Rokamp tidligere på året vandt prisen som årets gymnasielærer.
Med prisen fulgte 25.000 kroner, og det er dem, der har banet vejen for en aftale der løber over tre år, hvor i alt 30 2.G klasser eller op mod 800 elever fra Rungsted Gymnasium skal se teater og vises rundt på museet.
Det fortæller Sanne Rokamp til Ugebladet.
“Jeg spurgte dem, hvor meget kultur jeg kunne få for 25.000 kroner, og så har de strikket et program sammen,” siger hun.
For Sanne Rokamp, der til daglig underviser i dansk og oldtidskundskab, er det en gammel drøm at bygge bro mellem de to lokale institutioner.

En gammel drøm

“Det er en gammel tanke, der nu bliver realiseret,” siger hun og uddyber:
“Blixen er jo helt fantastisk så det er jo oplagt, at vi etablerer et samarbejde, når vi har sådan et fantastisk sted i baghaven. Derfor vil jeg bruge pengene på at bygge bro og skabe tættere bånd mellem gymnasiet og museet, og udnytte det potentiale der er i det her museum,” siger hun.
For at imødekomme ønsket fra gymnasiet har Karen Blixen Museet skruet et særligt program sammen til eleverne. Det fortæller museumsinspektør, Anne Sofie Tiedemann Dal.
“Først skal eleverne se teaterstykket 'Ringen', der er et stykke på 20 minutter, hvor tilskuerne placeres i en oval rundt om skuespillerne. Derefter får eleverne en rundvisning på museet for at se den udstilling der er,” siger hun.
'Ringen' er instrueret af Karen Lise Mynster og har de to skuespillere Petrine Agger og Mette Frank i hovedrollerne, der forvandler Blixens ord til drama. Kort fortalt handler 'Ringen' om to nygifte, hvis lykke forskubbes og umuliggøres for altid af ét eneste blik mellem to, der ikke skulle have set hinanden i øjnene.

’Ringen’ er instrueret af Karen Lise Mynster og har de to skuespillere Petrine Agger (tv.) og Mette Frank i hovedrollerne.

’Ringen’ er instrueret af Karen Lise Mynster og har de to skuespillere Petrine Agger (tv.) og Mette Frank i hovedrollerne.

Mere Blixen i timerne

Samtidig skal Karen Blixen flettes mere ind i undervisningen for 2.G eleverne på gymnasiet, fortæller Sanne Rokamp.
“Karen Blixen er jo almendannende og det går jo rent ind hos eleverne i 2.G. Men de husker det jo ikke, hvis de sidder og læser det derhjemme. Men det her - det husker de, ” siger hun.
Sanne Rokamp blev i maj kåret som årets gymnasielærer blandt hundredevis af undervisere, efter 33 af Sannes elever havde indstillet hende for sin engagerede undervisning i timerne.

Publiceret 15 November 2016 07:00

Ugebladet Hørsholm nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugebladet Hørsholm
SENESTE TV