Richard Roth ærgrer sig over, at Café Sneppen nu lukker sammen med Jagt- og Skovbrugsmuseet. Foto: Fred Jacobsen

Richard Roth ærgrer sig over, at Café Sneppen nu lukker sammen med Jagt- og Skovbrugsmuseet. Foto: Fred Jacobsen

Så er det slut:

Café Sneppen lukker også

18. december bliver caféens sidste dag markeret med brunch, glögg og æbleskiver

Af
Peter Jervin

18. december bliver lidt af en sorgens dag for forpagter og indehaver af Café Sneppen ved Jagt- og Skovbrugsmuseet, Richard Roth. For den dag lukker den populære Café Sneppen. Samme dag, som også er sidste åbingsdag for museet.
“Vi havde gerne fortsat på dette dejlige sted i det halvandet til to år, det tager at pakke muséet ned i forbindelse med udflytningen til Djursland. Men det har vi ikke kunnet få lov til. Jeg synes, det er meget sørgeligt”, siger en trist Richard Roth, som har forpagtet Café Sneppen de seneste tre år.
“Min ærgrelse går også på, at vi nu går glip af den synergieffekt, der her i området er som følge af kirken, arboretet og de mange lørdags- og søndagsgæster. Jeg synes faktisk, det er en rigtig skidt idé, at vi nu må lukke caféen, for nu skal folk jo nærmest helt ned til Rungsted Havn for at få noget at spise”, siger Richard Roth.
Lukningen indebærer, at to fuldtidsansatte og fire timelønnede bliver sagt op og må se sig om efter andet arbejde.
Ifølge museumsdirektør Peter Bavnshøj forsvinder grundlaget for at drive café med muséets lukning: “Café Sneppens aftale er opsagt ved årets udgang. Muséet befinder sig nu i en opbrudsstemning, hvor udstillinger og effekter snart skal pakkes i flyttekasser og rammer. Cafeen er knyttet til muséet i den forstand, at det her var muligt at servicere vore gæster”, siger Peter Bavnshøj. Richard Roth er på ingen må ude af restaurationsbranchen. Han driver blandt andet Café Nivaagaard ved Nivaagaards Malerisamling og er på vej til at åbne en gourmet- og delikatesse take-away forrretning i Vedbæk.
Deltag i debatten på Ugebladets facebook-side.

Publiceret 17 November 2016 11:00