Folkelige og politiske protester var forgæves: Kulturminister fastholder, at Jagt- og Skovbrugsmuseet lukker i Hørsholm.

Folkelige og politiske protester var forgæves: Kulturminister fastholder, at Jagt- og Skovbrugsmuseet lukker i Hørsholm.

Mette Bock skærer igennem:

Jagt- og Skovbrugsmuseet flytter

På linje med Bertel Haarder: Flytning giver god mening

Af
Fred Jacobsen

Håbet var spinkelt, men det var vakt for en stund.
Nu er det slukket: Jagt- og Skovbrugsmuseet lukker i Hørsholm og flytter til Djursland.
Det bekræfter den ny kulturminister, Mette Bock fra Liberal Alliance, over for Ugebladet.
“Jeg ved godt, at mange er kede af, at museet flytter fra byen. Men den tidligere regerings beslutning giver god mening, både økonomisk og museumsfagligt”, hedder det i et skriftligte svar fra Mette Bock på Ugebladets forespørgsel.

Sidste skud i bøssen

Det er en melding, som ikke kommer overraskende for Hørsholms borgmester, Morten Slotved (K).
“Nu er der ikke flere skud i bøssen. Det er sørgeligt. Der er ingen politikere, der nu tror på en ændring”, siger Morten Slotved i en kommentar til ministerens udmelding.
Selv om den endelige beslutning ikke kommer bag på ham, er han skuffet.
“Jeg troede faktisk, at regeringen var mere nysgerrig efter at finde steder at spare. Jeg er meget skuffet over, at regeringen ikke har set denne sparemulighed”, siger Morten Slotved, der også er skuffet på Hørsholms vegne.

På linje med forgængeren

Mette Bock er helt på linje med forgængeren, Bertel Haarder (V), i begrundelsen for at flytte museet fra Hørsholm.
“Der er et større publikumsgrundlag på Djursland, hvor Dansk Landbrugsmuseum i dag har cirka 90.000 gæster om året. Fusionen giver mulighed for at skabe et markant museum med et højt museumsfagligt niveau”, fortæller hun til Ugebladet.
Det var tidligere kulturminister Bertel Haarder, der i oktober 2015 i forbindelse med udflytningen af statslige arbejdspladser fra hovedstadsomårdet til andre steder i landet besluttede, at Dansk Jagt- og Skovbrugsmuseum i Hørsholm skulle flytte sammen med Dansk Landbrugsmuseum i Gl. Estrup på Djursland.
Flytningen er blevet stærkt kritiseret - ikke mindst på grund af økonomien: Det koster 72 millioner kroner at flytte det der svarer til 12-13 årsværk.
Men også at flytte en museum, der var tiltænkt en rolle i parforcejagtområdet, som er på UNESCO's verdensarvliste, fik hård kritik med på vejen.
I de seneste uger - og i forbindelse med den nydannede regering - var der politisk røre på Christiansborg om museumsflytningen, hvor Martin Lidegaard (R), Pernille Schnoor (Å) og politikere fra SF og DF forsøgte at omgøre beslutningen.
Hvad mener du? Deltag i debatten på Ugebladets facebook-side.

null

Publiceret 05 December 2016 15:00