Vanedyret på spil ved togstationerne

Ny kampagne fra Hørsholm Kommune skal få folk til at cykle til togstationen

Af
Fred Jacobsen

“Næh, det lagde jeg slet ikke mærke til”.
“Ja, jeg har set det. Jeg ku' da godt cykle...om sommeren”.
“Om jeg er et vanedyr? Hm, det ved jeg ikke. Nå, men farvel, jeg skal nå et tog.”
Det var nogle af de reaktioner, Ugebladet fik, da vi tirsdag morgen tog et smut til Rungsted Kyst Station for at se, hvordan morgentravle borgere på vej til arbejde reagerer på kommunens kampagne, som skal få folk til at cykle frem for at køre i bil til kommunens togstationer.
I forbindelse med kampagnen var en række parkeringsbåse tegnet op med teksten 'Vandedyret har taget din plads” og skilte, der henviser til kampagnen, hvor man blandt andet kan vinde en elcykel til 15.800 kroner, hvis man kan dokumentere, at man har taget cyklen i stedet for bilen.
Ved Rungsted Kyst Station var der tegnet tre parkeringsbåse op med den provokerende tekst på hver side af stationen.

Helt lovligt

Nogle havde åbenbart den opfattelse, at båsene ikke kunne benyttes - og parkerede så deres bil uden for dem.
“Det er jo en kampagne, der gerne må provokere”, siger Johanne Leth Nielsen, der er projektleder i Hørsholm Kommune og oplyser, at det altså er helt lovligt at parkere i båsene med tekst i.
Hun og nogle medarbejdere fra kommunen var tirsdag morgen på Rungsted Kyst Station og Kokkedal Station for blandt andet at dele foldere ud til de morgentravle bilister. Derudover blev folderen sat i frontruden på biler på stationen.
“De fleste tog godt imod og sagde, at de ville læse den i toget. Få var ligeglade, ingen direkte uvenlige”, fortæller Johanne Leth Nielsen.
 
Deltag i debatten på Ugebladets facebook-side.

Pres på parkeringen

Kampagnen sker på baggrund af, at der er pres på parkeringspladserne ved kommunens togstationer.
Ikke mindst Rungsted Kyst Stations østside, hvor forældre også afleverer deres børn i Rungsted Skole.
Kommunen har fået lavet en trafikanalyse, der viser, at en del, der ikke bor særlig langt fra stationen, bruger bil. Det er blandt andet dem, man gerne vil have til at cykle i stedet for.
 
 

Vanedyr-kampagnen

Hørsholm Kommune vil gerne have flere til at tage cykel til togstationerne frem for bil.

Kampagnen har overskriften 'Snyd vanedyret”.

Hovedpræmie er en el-cykel til 15.800 kroner. Derudover kan man vinde to sæt vintercykeltøj til en værdi af 3.000 kroner.

Det kræver dog dokumentation: For at vinde, skal man tage et billede af sig selv på cykel og uploade det på sin facebook- eller instagram-profil med hashtag #snydvanedyret.

I øvrigt oplyser kampagnen, at de aflåste cykelparkering ved Rungsted Kyst Station og Kokkedal Station kan benyttes med rejsekort.

Publiceret 07 December 2016 16:30

SENESTE TV