"Nogle af os sætter os nok ned og tuder bagefter"

Vemodig og velbesøgt sidste åbningsdag på Jagt- og Skovbrugsmuseet

Af
Fred Jacobsen

"En trist dag". "Meningsløst". "En underlig dag"."Tragisk"."Det er synd".
Det er bare et lille udpluk af de kommentarer, som de mange besøgende på Jagt- og Skovbrugsmuseets gav museet med på sin sidste rejse.
"For mig er det her en lukning. Det er umådeligt trist, fordi det er de sidste bygninger fra det gamle Hirschholm, der nu forsvinder. De hønger jo sammen med museet", sagde folketingsmedlem Pernille Schnoor, Hørsholm, fra De Alternative, som til det sidste havde kæmpen for at ændtre beslutningen om at flytte museet til Dansk Landbrugsmuseum på Gl. Estrup på Djursland.
Og Schnoor var "fuldstændig ligeglad" med, at museet nu genopstår under navnet Det Grønne Museum i det jyske.
"Det er en lukning her i Hørsholm. Der er et tab for hele Danmark", sagde Pernille Schnoor.
På gårdpladsen hjalp mjuseumsinspektør Helle Serup til med at serve varm chokolade til gæsterne. Helle Serup er en af de mange medarbejdere, der ikke flytter med til Djursland.
"Det er en sørgelig dag - og nogle af os sætter os nok ned og tuder bagefter", sagde hun til Ugebladet.
Når de sidste gæster er væk og fyrværkeriet er fyret af senere på aftenen, mødes medarbejderne i morgen, mandag, til en frokost.
Og så møder de ellers ind til et mennesketomt museum, som de skal være med til at pakke bed frem til sommeren 2018.
"Efter 1. januar bliver det hel nok lidt nemmere at håndtere. For vi vil jo også gerne være med til at præge det nye, der skal opstå", lød det fra Helle Serup.
I øvrigt blev der med dagens velbesøgte sidste åbningsdag sat punktum for den bedste sæson nogensinde: Omkring 55.000 har besøg Jagt- og Skovbrugsmuseet i år - normalt ligger besøgstallet på i underkanten af 30.000 besøgende.
 
Deltag i debatten på Ugebladets facebook-side.

"Der er tale om en lukning. Det er umådeligt trist", sagde folketingsmedlem Pernille Schnoor fra Hørsholm. Foto: Fred Jacobsen

"Bagefter sætter nogle af os sig nok ned og tuder", mente museumsinspektør Helle Serup, der i dag oplevede en sørgelig dag" på arbejde. Hun brugte den blandt andet til at servere varm chokolade til gæsterne. Foto: Fred Jacobsen

Publiceret 18 December 2016 15:45