Bliv fotograferet som covermodel

Fotograf Jette Schrum har specialiseret sig i at portrættere almindelige kvinder som fotomodeller i modebladene

Af
Af Peter Mailand Foto: Jette Schrum

Et portrætfoto som modellerne i modebladene med dig som model. Det er hvad fotograf Jette Schrum tilbyder. Hun har specialiseret sig i at portrættere almindelige kvinder inspireret af se modeller, der er i modebladene.
Jette Schrum har i mange år arbejdet med marketing og hjemmeside design og som grafisk designer, men gik for nogle år siden ned med stress.
Siden har hun skiftet karriere og for et år siden flyttede hun med familien til Hørsholm.
I dag arbejder hun som fotograf, og fotograferer portrætter og billeder til hjemmesider for virksomheder .
Senest er hun også begyndt, at fotografere helt almindelige kvinder i alle aldre, og nu har hun indrettet et fotostudie i køkkenet hjemme på Tjørnevej.
"Når mange kvinder hører om det der, har de som regel en række forskellige undskyldninger for ikke at være med. “Jeg er ikke fotogen" "Jeg skal have mere sol", "jeg har ikke det rigtige tøj", "det kan jeg ikke på grund af min vægt", "mit hår sidder ikke rigtigt", fortæller hun og fortsætter:
"Men det er slet ikke det, det handler om. For de gode billeder bliver til med en god styling, lys, kameravinkler og guidede poseringer."

Forberedelserne tager tid

Derfor bruger Jette Schrum lang tid på forberedelserne.
"Det kan være en lang samtale, hvor vi får afklaret, hvad billedet skal bruges til og hvordan det skal se ud," siger hun til Ugebladet.
"Det er vigtigt, at vi får snakket alle detaljer igennem, så kvinderne føler sig godt tilpas så de kan slappe af," siger hun.
"Det skal være en oplevelse for livet og et varmt minde, hvor kvinderne får lov til at leve deres drømme ud," fortæller Jette Schrum til Ugebladet.
Derfor hyrer Jette Schrum også både en make-up stylist og en frisør til hver opgave, og session varer typisk tre-fire timer, hvor kvinderne skifter tøj flere gange undervejs.
Senest er Jette Schrum begyndt at opbygge en garderobe og en smykkesamling.
"Jeg vil genre lave nogle forskellige billeder også nogle, hvor kvinderne også får mulighed for at trække i det helt store skrud," siger hun.

Prisen for en fotosession inklusiv styling og makeup og ét billede starter ved 2750 kroner.

Jette Schrum har specialiseret sig i at portrættere almindelige kvinder som fotomodeller i modeblade.

Jette Schrum har specialiseret sig i at portrættere almindelige kvinder som fotomodeller i modeblade.

Jette Schrum har investeret i en mindre gardarobe for at der er 'noget at vælge imellem, til portrættet i det store skrud', som hun siger. Foto: Peter Mailand

Jette Schrum har investeret i en mindre gardarobe for at der er 'noget at vælge imellem, til portrættet i det store skrud', som hun siger. Foto: Peter Mailand

Publiceret 11 January 2017 09:00

Ugebladet Hørsholm nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugebladet Hørsholm
SENESTE TV