Familier på Sjælsmark deler vandene

Selvom der er flyttet syv familier ind på Sjælsmark, ændrer beboersammensætningen ikke kritikernes syn på udrejsecenteret

Af
Af Peter Mailand

'Gode nyheder' eller 'godt spin'. Vandene er delt efter at Udrejsecenter Sjælsmark nu ændrer beboersammensætningen, så der fremover kommer flere familier ind.
Indtil videre er syv familier flyttet ind, fortæller kontorchef i Udlændingestyrelsen, Thomas Mortensen.
”Vi ændrer beboersammensætningen på Udrejsecenter Sjælsmark, fordi en række børnefamilier enten skal returneres til deres hjemlande eller have deres asylsag behandlet i et andet land efter reglerne i Dublin-forordningen. Vi overflyttede i første omgang fem familier før jul, og status er nu, at der er syv familier på udrejsecentret. Overflytningen begyndte først i december, fordi vi har ventet på bygningsmæssige tilpasninger, så udrejsecentret kunne huse familierne,” siger Thomas Mortensen, der tilføjer, at der med tiden vil komme flere familier til Sjælsmark.

Gode nyheder

Og det er gode nyheder, mener formanden for kommunens såkaldte §17 stk. 4 udvalg, Annette Wiencken (V).
"Udrejsecenter Sjælsmark vil fremover blive brugt til at huse familier, som ikke har fået godkendt deres asylansøgning og som derfor venter på hjemsendelse. Det er godt nyt for de omkringboende, som i lang tid har været plaget af utryghed og bekymring ved at være nabo til et center beregnet for 750 afviste og frustrerede asylansøgere, for hvem Danmark ikke er blevet deres nye hjemsted," skriver formanden i et debatindlæg.
Annette Wiencken påpeger, at hun og Venstre hele tiden har kæmpet imod at anvende Sjælsmark som asylcenter, men skriver: 
"Vi glæder os nu over, at den siddende regering har lyttet og gradvist forbedret forholdene for de omkringboende:
Først ved at fjerne kriminelle og personer på tålt ophold fra Sjælsmark, og nu ved at ombygge og indrette centeret til børnefamilier," skriver hun.

Borgmester Morten Slotved (K), mener fortsat, at regeringen bør nedlægge Udrejsecenter Sjælsmark. Det laver den nye beboersdammensætning ikke om på.

Borgmester Morten Slotved (K), mener fortsat, at regeringen bør nedlægge Udrejsecenter Sjælsmark. Det laver den nye beboersdammensætning ikke om på.

Godt spin

Den køber en af naboerne til centret, direktør Michael Ring, ikke.
"Det er godt spin, for hvis de kan sætte nogle familier derover, og så kalde det for et familiecenter, så er det godt spin, for hvad så med resten? Hvis det er de samme, som hele tiden har været der, så ændrer det jo ikke noget," siger han til Ugebladet med henvisning til, at der er plads til op til 750 afviste asylansøgere.
Den nye beboersammensætning beroliger heller ikke borgmester Morten Slotved (K).
"Om det er det ene eller det andet, om det er familier eller, hvad det er, der er på Sjælsmark, ændrer det ikke noget. Jeg mener ikke, at man skal placere to asylcentere med plads til op til 1300 flygtninge så tæt på hinanden," siger han med henvisning til, at Sandholmlejeren ligger under én kilometer fra Sjælsmark.
"Jeg mener, at regeringen bør genoverveje at nedlægge Sjælsmark Udrejsecenter," siger borgemesteren til Ugebladet.

Michael Ring kalder det ’godt spin’, når Udrejsecenter Sjælsmark nu kaldes for familiecenter. Arkivfoto:Fred Jacobsen

Michael Ring kalder det ’godt spin’, når Udrejsecenter Sjælsmark nu kaldes for familiecenter. Arkivfoto:Fred Jacobsen

Publiceret 31 January 2017 08:00

SENESTE TV