Kokkedal Golfklub overvejer at købe jord af kommunen for at sikre sig.

Kokkedal Golfklub overvejer at købe jord af kommunen for at sikre sig.

Kokkedal Golfklub vil købe sig til en sikker fremtid

Om 11 år udløber nuværende aftale - derfor skal klubben købe eller leje i lang tid for at kunne låne

Af
Fred Jacobsen

Der er et ur, der tikker i Kokkedal Golfklub. For ved udgangen af 2027 udløber en forpagtningsaftale med Hørsholm Kommune af golfbanens jord. Hvis klubben skal kunne udvikle sig og låne penge til fremtidige investeringer, skal de kunne fremvise lejeaftaler på minimum ti år.
Ifølge Kokkedal Golfklub har klubben bedt kommunen om en aftale, men fået at vide, at den ikke kan regne med en leje aftale på uændrede vilkår.
Derfor overvejer klubben med 1200 medlemmer at købe de 55-60 hektar, der skal bruges til baner og faciliteter.
Det ser ud til, at kommunalbestyrelsen gerne vil komme Kokkedal Golfklub i møde på ønsker. Der er dog ikke helt fodslag om, om det skal være salg eller leje.

Del af arvesølvet

“Jeg synes ikke, vi skal sælge jorden. Kokkedal er en del af arvesølvet. En lang lejeaftale kan være lige så godt for klubben,” argumenterede Peter Antonsen (BL), der på mandagens kommunalbestyrelsesmøde sammen med den partiløse Gitte Burchard var ene om at stemme imod et salg.
For LA's Anders Vestergaard kan et salg være en god opbakning til den lokale klub.
“Kokkedal Golfklub er selvfinansierende, og det princip bør fremmes. Klubben kan inspirere andre til også at blive selvfinansierende foreninger,” sagde Vestergaard som en af fortalerne for et salg.
Den fløj hører borgmester Morten Slotved (K) også til, men han ændrede det oprindelige mandat, så der i de forhandlinger, han nu skal have med Kokkedal Golfklub, også indgår muligheden for at forlænge lejeaftalen.
Politikerne var dog enige om, at hvis der ske et salg, skal det være med en klausul, der sikrer, at kommunen kan købe jorden tilbage, hvis det viser sig, at der bliver brug for den til noget andet. For Ko9kkedal Golfklub handler sagen også om at blive ligestillet med kommunens øvrige foreninger.
“Da de fleste af kommunens idrætsforeninger får haller, boldbaner, øvrige faciliteter og driftsomkostninger af disse dækket via Hørsholm Kommunes budget, har det været Kokkedal Golfklubs ønske fortsat vederlagsfrit at låne de ca. 50 hektar fredet landbrugsjord, som efter 46 år fremstår som et anerkendt og smukt golfanlæg, anlagt og betalt af klubbens medlemmer,” hedder det i en pressemeddelelse fra Kokkedal Golfklub

Publiceret 02 February 2017 09:00

SENESTE TV