Kulturdagen bliver på Ridebanen

Udvalg siger nej tak til at ændre kulturdag til kulturaften/-nat

Af
Fred Jacobsen

Kulturdagen er ikke noget, man laver om på “over night”, som Nadja Maria Hageskov (K), formand for Sport-, fritid- og kulturudvalget, udtrykker det. Derfor vil Kulturdagen fortsat være en dag på Ridebanen. Og det vil fortsat være kommunen, der står for den. Og det skal være i august - ikke i september.
“Hvorfor ødelægge noget, der fungerer? De ændringer, der lå på bordet, var for drastiske. Skal der ske ændringer, må det ske over tid,” lyder det fra udvalgsformanden oven på et møde i Sport-, fritid- og kulturudvalget, hvor politikerne drøftede et oplæg, kommunens Team Kultur og Fritid var kommet med.
Her var der lagt op til en gennemgående ændring af kulturdagen til en kulturaften, der skulle baseres på frivilliges indsats i stedet for en kommunalt planlagt og finansieret kulturfest på Ridebanen.
Det skulle været et samarbejde mellem 'frivillige, erhvervsliv, sponsorer, Karen Blixen Museet, foreninger og lokale ildsjæle', som det fremgår af materialet til mødet. Og så skulle kulturaftenen finde sted fredag 1. september. Og det hele skulle tilrettelægges af en styregruppe, der netop skulle repræsentere de forskellige deltagere.

Udvalg siger nej tak

Sådan bliver det dog ikke. Sport-, fritid-, og kulturudvalget sendte oplægget 'tilbage på værkstedet', som det hedder, når politikerne ryster på hovedet og siger nej til et oplæg.
“Vi ønsker at bevare noget af det gamle,” opsummerer Nadja Maria Hageskov debatten i udvalget.
Det betyder, at kulturdagen 2017 igen bliver en dag på Ridebanen, hvor der er musik og hvor foreningerne kan vise sig frem.

Del af budgetaftalen

“Muligvis med mere frivillige involveret og måske også andre steder i byen,” siger udvalgsformanden, der også fortæller, at der er to lørdage i august, der er ledige til det store arrangement. En præcis dato venter udvalget derfor tilbage med.
I budgetaftalen 2017-2020, som alle partier i kommunalbestyrelsen var enige om, var der ellers lagt op til store ændringer, som der også skulle følge penge med til - nemlig 165.000 kroner ekstra. Aftalen lyder sådan:
'Aftaleparterne er enige om at tilføre 165.000 kroner årligt fra 2017 og frem til det eksisterende budget til Kulturdagen. Aftalaparterne ønsker, at Hørsholm Kommune i samarbejde med frivillige, erhvervsliv, sponsorer, Karen Blixen Museet, foreninger og lokale ildsjæle skaber en kulturdag, der favner bredt og involverer hele byens liv'.
Deltag i debatten på Ugebladets Facebook-side.

null

Publiceret 21 February 2017 08:00

Ugebladet Hørsholm nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugebladet Hørsholm
SENESTE TV