“Giv de kloge børn en iPad så de ikke keder sig”

Specialklasse på Rungsted Skole blev nedlagt og opgaven bredt ud

Af
Af Peter Mailand

Efter Lars Borch Nielsen i Ugebladet rejste kritik af skolevæsenet i Hørsholm for at svigte børn med særlige forudsætninger, har han fået henvendelser fra forældre i samme situation. Nogle af dem skal mødes senere i denne uge for at drøfte deres muligheder.
Lars Borch Nielsen mener, at problemerne er opstået efter Hørsholm Kommune sidste år nedlagde projektklassen på Rungsted Skole og samlede de forskellige tilbud under begrebet 'inklusion i folkeskolen', hvor alle elever sidder i samme klasse.
“Lærerne er ikke klædt på til det. Vi taler om elever i 4. klasse, som kan løse regneopgaver på 8.-9. klasse nivau. Så er det jo klart, at de sidder og keder sig i timerne,” siger Lars Borch Nielsen og peger på en løsning.
“Mange af problemerne kunne jo løses med en iPad. Fik de en iPad og et sæt hovedtelefoner, så kunne de selv sidde og løse nogle andre opgaver - men det må de bare ikke. Hvorfor ikke?” spørger Lars Borch Nielsen.
Formanden for Børne- og skoleudvalget, Otto B. Christiansen (K), vil ikke kommentere på enkeltsager.
“Når vi nedlagde det tidligere tilbud, var det, fordi det var samlet på Rungsted Skole, men blev i forbindelse med skolereformen bredt ud på alle skoler. Differentiering der er del af den understøttende undervisning og lektiecafeerne. Jeg blander mig ikke i, hvordan de enkelte tilbud bliver tilrettelagt,” siger han.

Publiceret 14 March 2017 07:00

Ugebladet Hørsholm nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugebladet Hørsholm
SENESTE TV